Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De stoffelijke overschotten van de vermiste Britse journalist Dom Phillips in de Amazone zijn officieel geïdentificeerd

oefen ervaring op Er zijn menselijke resten gevonden in de Amazone Ze bevestigden dat ze het inderdaad waren Door de Britse journalist Dom PhillipsDat zei de politie vrijdag, die samen met de Braziliaanse expert Bruno Pereira op 5 juni vermist werd. Braziliaans.

“Deze bevestiging was mogelijk dankzij een tandheelkundig onderzoek” van monsters die werden geanalyseerd in een laboratorium in Brasilia, zei de federale politie in een persbericht. “Uitgebreid identificatiewerk blijft de doodsoorzaak, de dynamiek van misdaad en het verbergen van lichamen beter begrijpen”, voegde ze eraan toe.

Eerder op de dag gaf de politie aan dat de voorwerpen waarover ze in dit stadium van het onderzoek beschikten, leidden tot de overtuiging dat “de moordenaars alleen handelden, zonder sponsor, zonder een criminele organisatie achter de moorden.”

Twee verdachten gearresteerd

De stoffelijke resten van Dom Phillips werden woensdag gevonden op de plaats die werd aangegeven door een van de verdachten, visser Amarildo da Costa de Oliveira, beter bekend als “Pelado”, die de dag ervoor had bekend de lichamen te hebben begraven.

De Confederatie van Inheemse Volkeren van de Javari-vallei (Univaja), waarvan de leden actief betrokken zijn bij de zoektocht, weerlegde vrijdag het politieverslag. “Er waren niet alleen twee moordenaars, maar een georganiseerde groep die de misdaad tot in de kleinste details heeft gepland”, zei Onevaga in een verklaring.

READ  Covid in Shanghai: de Verenigde Staten dwingen hun personeel te vertrekken - 04/12/2022 om 11:19