Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het verhaal van de speciale verslaggever van Le Figaro

een verslag – Bewoners van dorpen die net zijn bevrijd door het Oekraïense leger in het zuiden van het land vertellen wat ze hebben meegemaakt en hoe ze probeerden weerstand te bieden aan Russische soldaten.

Speciale gezant naar Oekraïne

Politiechef Mykola Marinik, zittend op een bankje in de schaduw van een hazelaar, neemt een frisse neus om te ontsnappen aan de verstikkende hitte van een klein geïmproviseerd politiebureau in Sloboda, in de regio Cherson. Binnen, in een van de twee kamers van het krappe gebouw, rusten tientallen collega’s uit op veldbedden of typen ze achter de computer.

Oorspronkelijk afkomstig uit een nu bezet dorp, werden kapitein Marinik en al zijn collega’s geëvacueerd bij het naderen van het Russische leger: de behandeling die de Russische strijdkrachten aan de Oekraïense strijdkrachten hadden opgedragen, bestond onder meer uit marteling. Nu is de 50-jarige verantwoordelijk voor het vertellen van de misdaden begaan door het Russische leger in twintig dorpen die sinds april zijn bevrijd – deze groep dorpen telt in totaal ongeveer 3.000 inwoners.

Ze is 83 jaar oud.

We hebben meer dan 200 misdaden gedocumenteerd die door de Russen zijn gepleegd tegen burgers“, zegt Mykola Marinic, voor de vermelding …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 90% te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Venetië heropent zijn lagune voor cruises in een controversiële sfeer