Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tientallen geëvacueerd uit overstroomd Yellowstone National Park

De schade was groot en deze week moesten tientallen mensen per helikopter worden geëvacueerd. Nationaal Park in Yellowstone naar mij Verenigde staat Naburige steden werden getroffen overstroming.

In totaal heeft de Nationale Garde 87 mensen overgevlogen, afgesneden van de buitenwereld, soms verstoken van elektriciteit en drinkwaterOverstromingen die wegen en bruggen wegspoelden. “Op verzoek van de lokale autoriteiten blijft de Montana National Guard assisteren bij zoek- en reddingsoperaties die zijn veroorzaakt door aanzienlijke overstromingen” in het gebied, aldus een persbericht.

Het Nationaal Park is nog steeds gesloten

Ongeveer 10.000 bezoekers werden gedwongen om Yellowstone National Park, een van de meest populaire Yellowstone-parken in de Verenigde Staten, te evacueren en alle ingangen ervan bleven donderdag gesloten. Vanwege de schade door overstromingen mag het noordelijke deel van het park pas aan het einde van het zomerseizoen weer opengaan, zo waarschuwen functionarissen voor het 9.000 vierkante kilometer grote park, dat zich uitstrekt over Wyoming, Montana en Nieuw-Zeeland. .

Het National Parks Agency heeft indrukwekkende foto’s vrijgegeven van delen van de wegen die zijn geteisterd door golven om de omvang van de schade te laten zien. Luchtverkenning onthulde “aanzienlijke schade aan verschillende delen van de weg” die verschillende locaties ten noorden van het park met elkaar verbond, waarvan sommige volledig waren weggevaagd.

“Zo snel mogelijk herstellen”

Ambtenaren van Yellowstone Park, dat vorig jaar meer dan 4,8 miljoen bezoekers verwelkomde, bestuderen de voorwaarden van de gedeeltelijke heropening van het park aan de zuidkant.

Verschillende gemeenschappen aan de rand van de noordkant van het park in Montana leden ook onder wijdverbreide overstromingen, omdat bruggen en wegen in Park County werden weggespoeld. Gouverneur van Montana, Greg Gianforte, zei Case Natuurramp over zijn grondgebied om “de getroffen plaatsen zo snel mogelijk te helpen herstellen”.

READ  Joe Biden zegt dat hij "initiatieven" voorbereidt om Oekraïne te verdedigen tegen Rusland