Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lege doodskisten vervangen as. De praktijken van het netwerk van uitvaartcentra zorgen voor een schandaal in Groot-Brittannië

Lege doodskisten vervangen as. De praktijken van het netwerk van uitvaartcentra zorgen voor een schandaal in Groot-Brittannië

Een verschrikkelijke angst grijpt de keel van de dierbaren van de overledene vast. Britse politieagenten in de stad Hull hebben afgelopen vrijdag verdachte praktijken en mogelijke wijdverbreide fraude ontdekt in een netwerk van uitvaartcentra. Nabestaanden schreeuwen het uit van afschuw en de kwestie wint aan kracht aan de andere kant van het Kanaal.

Directeuren van Legacy Independent Funeral worden beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder het begraven van lege doodskisten en het verstrekken van as die niet die van de overledene is. Lokale autoriteiten omschrijven de zaak als ‘ingewikkeld’ en ‘werkelijk gruwelijk’.

“Het was een lege kist.”

Een familielid van de overledene vertelde The Guardian, op voorwaarde van anonimiteit, dat zij afgelopen november de as van haar grootmoeder ontving. De politie vertelde hem uiteindelijk dat ze diens lichaam in het uitvaartcentrum hadden geïdentificeerd. “Ik walg ervan. Ik voel me lichamelijk ziek. “Ik heb de as van iemand waarvan ik niet eens weet of het mijn grootmoeder is of niet”, zei ze tegen de krant. De weduwe had het slachtoffer kunnen zijn van soortgelijke feiten, hij gezegd. De onafhankelijke.

Verhalen van getroffen mensen zijn volop aanwezig in de Britse pers. zegt pestkop Joe Soffel, 33 Dagelijkse spiegel Zijn totale angst in het licht van de gruwelijke situatie. “Ik wed dat mijn vader niet eens in de kist zat, het was een lege kist (…) Ik kuste een lege kist. Als ik erover nadenk, voel ik walging.”

Vanwege de toename van het aantal getuigenissen werden ruim 120 politieagenten gemobiliseerd. Er werden minstens 35 stoffelijke resten geborgen, evenals as van de crematies. Onderzoekers zijn nu bezig om hun identiteit vast te stellen. Om dit te doen, vroegen de autoriteiten slachtoffers om DNA-monsters van hun overleden dierbaren.

READ  Macron "hit" met "ondraaglijke woorden", zei hij in de Nationale Assemblee

Volgens Britse media worden een man en een vrouw beschuldigd van “het belemmeren van een wettige en fatsoenlijke begrafenis, fraude door verkeerde voorstelling van zaken en fraude door ambtsmisbruik”. Er worden momenteel zoekopdrachten uitgevoerd.