Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Leclerc, Intermarche, Cura… Plakjes gehakt die overal in Frankrijk worden verkocht, zijn waarschijnlijk besmet met de E. coli-bacterie.

Leclerc, Intermarche, Cura… Plakjes gehakt die overal in Frankrijk worden verkocht, zijn waarschijnlijk besmet met de E. coli-bacterie.

Wees voorzichtig met het gehakt dat je in de koelkast hebt liggen. Website van de overheid Herinnering voor consumenten Verschillende partijen gehakt die in de supermarkten Leclerc, Intermarché en Cora worden verkocht, zijn teruggeroepen omdat ze mogelijk besmet zijn met de E. coli-bacterie, zo maakte het woensdag bekend.

Het gaat om de volgende batches: Charolais slagersgehakt 500g 12%; Gehakt biefstuk 12% vet Kura smaak; Charolais slagershaar engelenhaar 12% vet; Gehakt, Charolais-slagerijstijl, 12% vet, lokale halvat. Deze producten waren in heel Frankrijk te koop en sommige lagen tot woensdag 10 juli in de schappen.

Niet consumeren

Als u een van deze hoeveelheden heeft, wordt aanbevolen deze niet in te nemen. In de week na consumptie van besmette producten kunnen de E. coli-bacteriën diarree, soms bloederige diarree, buikpijn en braken veroorzaken, met of zonder koorts. De website van de overheid geeft aan dat deze symptomen (5 tot 8% van de gevallen) gevolgd kunnen worden door ernstige niercomplicaties, vooral bij kinderen.

Als deze symptomen optreden, wordt aanbevolen zo snel mogelijk een arts te raadplegen. Als er daarentegen na vijftien dagen vlees eten geen symptomen optreden, hoeft u zich geen zorgen te maken.

De autoriteiten stellen ook dat “het als preventieve maatregel voor gevoeligere bevolkingsgroepen zoals kinderen, ouderen en zwangere vrouwen met een verzwakte immuniteit wordt aanbevolen om gehakt en gehaktproducten grondig te koken (70°C).”

READ  Pesticiden in jam: Sommige potten bevatten sporen van verboden producten