Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Laurent Wauquiez heeft 15 dagen de tijd om gastnamen in te dienen

Laurent Wauquiez heeft 15 dagen de tijd om gastnamen in te dienen

Dit is een rechterlijke beslissing die door de Socialistische Fractie van de regio Auvergne-Rhône-Alpes wordt verwelkomd.

De administratieve rechtbank van de stad Lyon heeft het beroep van Najat Vallo-Belkacem met betrekking tot het Dîner des Sommets dat in de zomer van 2022 in Beaujolais plaatsvond, onderzocht. Laurent Voquiez moet nu binnen 15 dagen de lijst bekendmaken van de mensen die voor dit evenement zijn uitgenodigd. Deze lijst bleef geheim totdat deze door de pers werd onthuld.

“Gedurende de hele procedure had Laurent Fouquier de weg van de transparantie kunnen kiezen, en zijn constante standpunt om de sluier over deze kwestie op te lichten heeft de verdenkingen over het verduisteren van overheidsgelden alleen maar vergroot, en hij had zichzelf niets te verwijten. Dus waarom deed hij systematisch weigeren licht te werpen op het diner op de top. Waarom vindt hij voortdurend excuses dat er een strafrechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd door het Nationale Financiële Parket, en dat het hoofd van de regio opnieuw weigert ons begrotingsdocumenten te sturen die verband houden met deze extravagante uitgaven?PS Group reageert in een persbericht.

Het is waarschijnlijk dat Najat Vallaud-Belkacem en haar collega’s niet zullen aarzelen om de gastenlijst van Dîner des Sommets bekend te maken. Maar dat zal niet meteen zijn, want het stadsdeel heeft laten weten in beroep te gaan.

Tijdens het onderzoek dat leidde tot de ontdekking van dit evenement op het Château de la Chaize, heeft Mediapart slechts enkele namen opgegeven: de gastheer en eigenaar van het kasteel Christophe Gruy, Alain Mérieux (BioMérieux), Olivier Guénon (GL Events), tennisser Joe. – Wilfried Tsonga, schaatser Alexis Pinturault, Nicolas de Tavernost (toen nog bij de M6-groep), algemeen directeur van Dauphiné Libéré Christophe Victor en zijn Progrès-tegenhanger Pierre Fanu.

READ  Weet alles over deze procedure zodat u niet voor deze onaangename verrassing komt te staan

Iedereen genoot van de Eendenlever met Zoete Kruiden of de Tornado Bres Gevogelte met Albuferasaus en een feest van delicatessen. De rekening werd geschat op 1.100 euro per gast, waarbij alle kosten door de regio werden betaald.

X