Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Goed nieuws voor Navigopas-gebruikers op smartphones

Goed nieuws voor Navigopas-gebruikers op smartphones

Alleen maar goed nieuws deze week wat betreft Navigo-vergunningen. Valérie Pécresse, vertegenwoordiger van de regio Ile-de-France, heeft dinsdag de komst van de niet-fysieke transportkaart op de iPhone ingehuldigd. Tot nu toe hadden alleen Android-gebruikers – en toen nog niet iedereen – toegang tot hun passen op een smartphone. Maar dit is niet de enige informatie die uw dag zal opvrolijken. Op X maakte Valerie Pecresse dit bekend Navigo-abonnees kunnen binnenkort hun jaarkaart krijgen op hun mobiele apparaten.

Tenslotte de jaarkaart op de smartphone

Het is een kleine revolutie waar transportgebruikers in Ile-de-France al lang op hebben gewacht. Tot nu toe zijn alleen tickets toegestaan ​​naast de wekelijkse en maandelijkse Navigo, hetzij via de Île de France Mobilités-app, hetzij via NFC op de telefoon. Op iPhones is dit ook het geval, maar eind 2025 zou de situatie moeten veranderen. Dat beloofde de politica tenminste in haar bericht waarin ze aankondigde dat jaarplannen (of je nu de maandelijkse betaling nu hebt gedaan of niet) binnenkort zullen worden geïmplementeerd in de IDF Mobilités-app.

Valérie Pécresse noemt hier alleen iPhone-gebruikers, maar vergeet Android-gebruikers. Mogelijk wordt deze deadline vervroegd Voor smartphones binnen Google, zoals dat ook het geval was voor alle andere niet-fysieke functies. Helaas hebben we geen exacte datum om te onthouden, maar we zullen onze ogen open moeten houden nu het volgende schooljaar nadert. Veel Navigo Jaarkaarten worden in deze tijd van het jaar ingetrokken of verlengd, waardoor zoveel mogelijk abonnees hiervan kunnen profiteren. We weten echter dat het project aan de gang is, wat ook niet werd bevestigd.

Binnenkort komen er meer functies op de iPhone

READ  Bankpas gaat naar biometrie om te voorkomen dat ze eruit worden gegooid door smartphones

Houd er rekening mee dat Apple-apparaten momenteel niet profiteren van dezelfde functionaliteit als Android-smartphones. Navigo Card is alleen verkrijgbaar via de officiële app of Wallet. Het is niet langer een kwestie van door portalen gaan door simpelweg de telefoon te ontgrendelen, maar je moet een digitaal hulpmiddel gebruiken om deze te bekijken en te gebruiken. Android-apparaten hebben er alleen toegang toe door het scherm te ontgrendelen, wat zelfs voor sommige Samsung-smartphones niet langer een vereiste is.

🟣 Abonneer u op om geen enkel nieuws over Journal du Geek te missen Google Nieuws. En als je ons leuk vindt, hebben we elke ochtend een nieuwsbrief.