Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Denemarken is de enorme brand in de kantoren van farmaceutische gigant Novo Nordisk ‘onder controle’.

In Denemarken is de enorme brand in de kantoren van farmaceutische gigant Novo Nordisk ‘onder controle’.

De wijdverbreide brand die woensdag 22 mei uitbrak in de kantoren van de Deense farmaceutische gigant Novo Nordisk, buiten Kopenhagen, is “onder controle”, maakten brandweerlieden in de hoofdstad bekend.

Eerder gekwalificeerd “enorme brand”Vuur nu “We zijn onder controle en we hebben het personeelsbestand teruggebracht tot dertig brandweerlieden.”vergeleken met aanvankelijk 100, zei brandweerman Operations Chief Martin Smith.

De medewerkers van het gebouw in Bagisvärde, in het noordelijke deel van het grootstedelijk gebied van Kopenhagen, werden geëvacueerd, zonder dat er enig letsel werd gemeld. “Er blijven alleen maar rookpluimen over.”Volgens de brandweer zijn er bulldozers en kranen gestuurd om het puin te verwijderen.

Smith voegde eraan toe dat de brand begon in een container op een bouwplaats van Novo Nordisk en zich verspreidde naar het dak van een nabijgelegen kantoorgebouw dat ook eigendom was van het bedrijf. Novo Nordisk, dat andere kantoren op deze locatie heeft, zei dat het afgebrande gebouw niet gered kon worden, maar dat de activiteit donderdag weer normaal zou worden.

De brand vond plaats minder dan een week nadat deze op 16 mei uitbrak op een andere bouwplaats van Novo Nordisk in Kalundborg, en had geen invloed op de productie van medicijnen.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Novo Nordisk, de wereldleider op het gebied van diabetesbehandeling, investeert € 2,1 miljard in Frankrijk

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud
READ  Hoe twee vliegtuigen bijna op elkaar botsten in Roissy door slip