Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TotalEnergies vermeld in New York?  “Frankrijk steunt degenen die in Frankrijk geloven, en niet in anderen”, waarschuwt Emmanuel Macron.

TotalEnergies vermeld in New York? “Frankrijk steunt degenen die in Frankrijk geloven, en niet in anderen”, waarschuwt Emmanuel Macron.

De president vraagt ​​de CEO van de oliemaatschappij om zijn agenda te verduidelijken nu laatstgenoemde de initiële notering van zijn aandelen in New York overweegt. Emmanuel Macron verklaart dat hij niet kan “geloven dat hij zich afkeert van Frankrijk.”

gepubliceerd


Leestijd: 1 minuut

President Emmanuel Macron, 21 mei 2024. (YOAN VALAT / POOL)

“Frankrijk steunt degenen die in Frankrijk geloven, en niet in iemand anders.”Bekend gemaakt op woensdag 22 mei In een interview met NadrukkelijkPresident van de Republiek Emmanuel Macron sprak over de mogelijkheid om het hoofdmenu van TotalEnergies van Parijs naar New York te verplaatsen.

Patrick Pouyanne, CEO van TotalEnergies, maakte op 26 april in een interview met Bloomberg Financial bekend dat hij een eerste notering aan de New York Stock Exchange overweegt. “Het is aan de heer Pouyanne om zijn agenda te verduidelijken.” Emmanuel Macron waarschuwt in dit interview met… Nadrukkelijk. “Ik kan niet geloven dat hij weggaat uit Frankrijk.”

“Het is in het belang van TotalEnergies om in Frankrijk te blijven.” Emmanuel Macron vervolgt. “Ik denk dat Total nooit hoefde te klagen dat het Frans was toen het zijn exportmarkten betrad, aangezien de werknemers van Total Energy verbonden zijn met Frankrijk.” “Ik ben er zeker van dat ze deze bijlage zullen markeren en duidelijk zullen maken dat het een gerucht is en niets meer.”Ik ben klaar.

In dit interview kondigt Emmanuel Macron ook aanvullende bronnen aan met betrekking tot kunstmatige intelligentie. “Ik kan u hier aankondigen dat we 400 miljoen euro zullen vrijmaken bovenop wat al gepland is in de AI-strategie van 2018.” Hij geeft aan dat deze investeringen zich daarop zullen richten “Negen universiteitscentra, van Saclay tot Toulouse, via Rennes, Nice en natuurlijk Parijs.”