Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Laurent Gbagbo maakte de kandidaat van zijn partij voor de presidentsverkiezingen van 2025 bekend

Laurent Gbagbo maakte de kandidaat van zijn partij voor de presidentsverkiezingen van 2025 bekend

In Ivoorkust heeft het Centraal Comité van de Afrikaanse Volkspartij (PPA-CI) zijn leider, Laurent Gbagbo, zaterdag benoemd tot kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2025. Deze aankondiging kwam tijdens een interne bijeenkomst, die bedoeld was om ” Nationale sociale en politieke situatie “.

Gepubliceerd op:

1 minuut

Met onze correspondent in Abidjan. Benita Diagne

Het Centraal Comité besloot dat Pres Laurent Gbagbo Ofwel de PPA-CI-kandidaat voor de verkiezingen van 2025 », lezen we in een persverklaring die na de bijeenkomst werd gepubliceerd en die uitsluitend in aanwezigheid van partijleiders plaatsvond. Voormalig voorzitter van IvoorkustHij stemt ermee in om kandidaat te zijn voor de PPA-CI bij de presidentsverkiezingen van 2025 », vervolgt de tekst. De partijselectie moet officieel worden tijdens een congres of congres dat nog niet is gepland.

Afgelopen augustus beweerde Laurent Gbagbo tegenover de pers dat zijn aanvaarding van het ambt van president “niet zo” was. Het is niet langer een obsessie “.” Ik zit in de politiek omdat dit de baan is die ik ken, en ik zal in de politiek blijven tot ik sterf “, hij voegde toe.

Deze aankondiging komt twee weken na de president Alassane Ouattara Het verleende amnestie aan 51 mensen, waaronder verschillende activisten en voormalige militaire functionarissen die loyaal waren aan Laurent Gbagbo.

Deze zelfde concurrent profiteert sinds augustus 2022 van een presidentieel pardon, maar is van de kiezerslijsten geschrapt. Laurent Gbagbo komt feitelijk niet in aanmerking omdat zijn burgerrechten na zijn veroordeling zijn opgeschort De zogenaamde “BCEAO”-zaak.

READ  De hittegolf in India en Pakistan wordt de norm