Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een rematch tussen Trump en Biden lijkt onvermijdelijk, en dit is wat dit zou kunnen voorkomen

Een rematch tussen Trump en Biden lijkt onvermijdelijk, en dit is wat dit zou kunnen voorkomen

Angela Weiss, Mandel Ngan/AFP Net als in november 2020 moeten Joe Biden en Donald Trump tijdens de presidentsverkiezingen van 2024 opnieuw tegenover elkaar staan.

Angela Weiss, Mandel Ngan/AFP

Net als in november 2020 moeten Joe Biden en Donald Trump tijdens de presidentsverkiezingen van 2024 opnieuw tegenover elkaar staan.

Verenigde Staten – Het duel zal plaatsvinden. Na hun verpletterende overwinningen op Super Tuesday en de nederlaag van Nikki Haley slechts enkele uren later, zullen de Republikeinse Donald Trump en Democraat Joe Biden elkaar opnieuw ontmoeten bij de presidentsverkiezingen in november in de Verenigde Staten.

Zoals de journalist uitlegt De New York Times Shane Goldmacher Dit is de eerste keer in bijna zeventig jaar dat twee kandidaten voor de algemene verkiezingen tegenover elkaar staan ​​in opeenvolgende presidentsverkiezingen. In 1952 en 1956 won de Republikein Dwight D. Eisenhower-democraat Adlai Stevenson. Beide keren won hij. Joe Biden wil zeker dat de geschiedenis zich herhaalt.

Als een rematch tussen Donald Trump en Joe Biden tot op de dag van vandaag onvermijdelijk lijkt, hebben we nog acht maanden tot de presidentsverkiezingen. HuffPost Hieronder worden enkele hypothesen voorgesteld die dit duel zouden kunnen voorkomen.

•Joe Biden

De aftredende president is zich daar terdege van bewust, aangezien hij niet de kandidaat is die de Democraten wilden. Oud (81 jaar), oud, heel charismatisch… Maar als de belangrijkste laisser in 2024 beschikbaar zou zijn voor vice-president Kamala Harris, zou de wereld er nooit doorheen kunnen komen: het Witte Huis. Daarom besloot Joe Biden een comeback te maken door zichzelf te presenteren als de enige figuur in de partij die Donald Trump kon verslaan.

READ  Weersta de verleiding van persoonlijke macht

Een paar weken geleden begon de mediapolitieke sfeer zich echter voor te stellen dat de tachtigjarige zichzelf in de steek zou laten. Er doen zich drie mogelijkheden voor: in het geval dat er een betere optie beschikbaar is voor de partij, in het geval van onvermogen om haar taken uit te voeren vanwege gezondheidsredenen, of in geval van overlijden tijdens het verkiezingsproces.

De eerste optie lijkt volkomen onwaarschijnlijk, gezien het onvermogen van de andere potentiële kandidaten om te winnen (en de arrogantie van de president). Namen als de gouverneur van Californië Gavin Newsom of de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, worden regelmatig genoemd, maar het blijft moeilijk voor te stellen dat ze tussen nu en de partijconventie in augustus daarin zullen slagen.

Maar de andere twee opties zijn realistischer, aangezien dan de noodtoestand voor de Democratische Partij zou worden uitgeroepen. Het onvermogen van de president zou Kamala Harris naar het Oval Office duwen, zoals de grondwet vereist, maar de vice-president zou niet automatisch tot presidentskandidaat worden benoemd.

Het is daarom noodzakelijk om het proces van het nomineren van een kandidaat voor de algemene verkiezingen te begrijpen. Tijdens de voorverkiezingen stemmen kiezers feitelijk op afgevaardigden die ‘geassocieerd’ zijn met een kandidaat. Zij zijn degenen die deelnemen aan de partijconferentie, waar uiteindelijk de presidentskandidaat wordt gekozen.

Als de president zich vóór deze conventie terugtrekt, zullen de afgevaardigden die Joe Biden hebben beloofd waarschijnlijk gedwongen worden om op een andere kandidaat te stemmen, die van hun keuze. Deze situatie belooft een helse strijd om invloed te worden. Als de belemmering na deze conferentie plaatsvindt, is het aan de nationale partijautoriteiten om over het alternatief te beslissen, na raadpleging van de gouverneurs, gekozen vertegenwoordigers in het Congres en andere belangrijke leden van de partij.

READ  Joe Biden wil 'Poetin en China laten weten dat VS en Europa verenigd zijn'

• Donald Trump

Wraakzuchtig na zijn nederlaag in 2020 en met absolute controle over de Republikeinse Partij, is een vrijwillige terugtrekking van Donald Trump onmogelijk voor te stellen omdat zijn dorst naar wraak zo groot is. Maar voor Joe Biden is de 77-jarige miljardair niet immuun voor gezondheidsproblemen. Als u niet kunt meedoen, zijn de regels van de Republikeinse Partij in wezen hetzelfde als de regels van de Democratische Partij die hierboven zijn samengevat.

Hoe zit het met de veroordeling? Zoals vereist door de grondwet moet je in de Verenigde Staten geboren zijn, daar veertien jaar wonen en minstens 35 jaar oud zijn om president te worden. De gevangenisstraf kan een impact hebben op zijn kiezers die zich van hem zullen afkeren, maar Donald Trump zal op geen enkele manier worden verhinderd zich kandidaat te stellen voor zijn ambt. Het Hooggerechtshof oordeelde een paar dagen geleden zelfs dat de vastgoedmagnaat niet van de voorverkiezingen kon worden uitgesloten. In het verleden voerde ook een man campagne achter de tralies: Eugene Victor Debs, in 1920. Dit laat zien dat alles mogelijk is.

In feite zou alleen de opkomst van een derde figuur het conflict tussen Trump en Biden op zijn minst een beetje kunnen opschudden. In 2024 bijvoorbeeld zei complottheoreticus Robert F. Kennedy Jr. (neef van John F. Kennedy), als onafhankelijke en milieuactivist Jill Stein van de Groene Partij. Momenteel is geen van deze nominaties superieur aan de andere kandidaten.

Of zullen we moeten vertrouwen op een personage dat zichzelf nog niet heeft aangekondigd? De ‘No Stickers’-beweging probeert al maanden een haalbare kandidaat voor te stellen om de confrontatie aan te gaan met Donald Trump en Joe Biden in een poging de verkiezingen te beïnvloeden. Tot nu toe mislukt.

READ  In Mali heroverde het leger de stad Kidal, het bolwerk van de opstand

Zie ook op HuffPost :