Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voordat het NLF en het Front National de overeenkomst met Oekraïne bespraken, kwamen dezelfde ‘rode lijnen’ naar voren.

Voordat het NLF en het Front National de overeenkomst met Oekraïne bespraken, kwamen dezelfde ‘rode lijnen’ naar voren.

Verovering van Frankrijk 3/RTL Links Sébastien Chenault, vice-president van RN, op de set van “Dimanche en politique” op France 3. Rechts Manuel Bombard, LFI-coördinator van het programma “Le Grand Jury” op RTL.

Verovering van Frankrijk 3/RTL

Links Sébastien Chenault, vice-president van RN, op de set van “Dimanche en politique” op France 3. Rechts Manuel Bombard, LFI-coördinator van het programma “Le Grand Jury” op RTL.

Politiek – Stereo-geopolitiek. Aanstaande zondag 10 maart werden de vicevoorzitter van de Nationale Rallypartij, Sébastien Chenault, en de nationale coördinator van de partij ‘France Insommies’, Manuel Bompard, ondervraagd over “ Bilaterale veiligheidsovereenkomst » Het werd op 16 februari met Oekraïne bereikt, waarover de leden van het Europees Parlement op dinsdag 12 maart zullen worden uitgenodigd om te stemmen.

De extreemrechtse leider heeft, net als zijn extreemlinkse tegenhanger, de mogelijkheid om de standpunten van zijn groepen naar buiten te brengen. Het blijkt dat zowel Manuel Bombard als Sebastien Chinot over hetzelfde praten.” rode lijnen » die hun stem zullen bepalen. Onder dezelfde omstandigheden.

Wanneer ons wordt gevraagd een besluit te nemen over een tekst, en deze tekst bevat belangrijke vragen zoals de toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie, of de toetreding van Oekraïne tot de NAVO, zijn dit voor ons rode lijnen en is er geen ruimte om daarop te stemmen. Deze tekst », kondigde op RTL de LFI-plaatsvervanger voor Bouches-du-Rhône aan.

Ondertussen tentoongesteld Zondag in de politiek Wat France 3 betreft, benaderde Sébastien Chenault het debat op precies dezelfde manier. ” Er zijn rode lijnen die ons ervan kunnen weerhouden te stemmen », legde de vertegenwoordiger uit het Noorden uit, waarbij hij ook verwees naar de toetreding en integratie van Oekraïne in de NAVO. ” Als een veiligheidsovereenkomst de door u gestelde rode lijnen negeert, zullen wij er gunstiger tegenover staan », vervolgde de vice-president RN.

Wat houdt dit rapport in?

Het document in kwestie, ondertekend door Volodymyr Zelensky en Emmanuel Macron op 16 februari, verbindt Parijs en Kiev voor tien jaar. Het omvat met name de versterking van de militaire samenwerking, vooral op het gebied van artillerie en luchtverdediging. In 2024 beloofde Frankrijk te voorzien “Tot 3 miljard euro extra steun”en toegewijd aan mobilisatie Actieve afschrikking (…) Ondanks eventuele verdere agressie van de Russische Federatie “.

Maar de overeenkomst omvat ook een politiek element, aangezien daarin opnieuw wordt bevestigd: Het doel van het Oekraïense lidmaatschap van de Europese Unie en het feit dat de veiligheid van Oekraïne een integraal onderdeel is van de veiligheid van Europa en de Euro-Atlantische regio “Bovendien beide partijen Zij zullen hun gezamenlijke inspanningen ter ondersteuning van het lidmaatschap van Oekraïne in de NAVO coördineren en versterken “.

READ  Diesel is heel goed voor de planeet en tegen methaan!

“of precies” rode lijnen » Gevolgd door France Insoumise en de National Rally, Iets wat het Kremlin ook deelt. Tenzij er verrassingen zijn, moeten de vertegenwoordigers van de Proud France-partij, net als die van de National Rally-partij, zich volgende dinsdag van stemming onthouden of tegen deze tekst stemmen.

Zie ook op HuffPost: