Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zondagmiddag braken er botsingen uit in Fort-de-France na de arrestatie van activist Hervé Pinto

Zondagmiddag braken er botsingen uit in Fort-de-France na de arrestatie van activist Hervé Pinto

Aan het eind van de dag, zondag 10 maart 2024, braken incidenten uit op de General de Gaulle Avenue in Fort-de-France. Aan de oorsprong van de botsingen vond een nieuwe arrestatie plaats van activist Hervé Pinto, die werd overgebracht naar het Paleis van Justitie om gehoord te worden. Wetshandhavingstroepen werden rondom het gebouw ingezet.

Eind zondag 10 maart 2024 heerste er een klimaat van spanning op de Avenue General de Gaulle in Fort-de-France.

De politie werd ingezet rond de rechtszaal, waar ontevreden individuen, waarvan sommigen gemaskerd waren, demonstreerden nadat activist Hervé Pinto opnieuw was gearresteerd.

Voor het benzinestation op straat werden een bus en vuilnisbakken in brand gestoken. De brandweer kwam snel tussenbeide en het verkeer werd op een deel van de straat verstoord.

Het wrak van de uitgebrande bus voor het gerechtsgebouw van Martinique (vlakbij een tankstation), nadat activist Hervé Pinto opnieuw werd gearresteerd (10 maart 2024).


Hervé Pinto was al onderworpen aan juridische procedures die hij naar verluidt niet respecteerde. Hij werd opnieuw gearresteerd. Zijn aanhangers, die op straat “Free Pinto” scandeerden, bleven daar toen de avond viel.

In een persverklaring aan het begin van de avond aan de pers zei gouverneur Jean-Christophe Bouvier “Veroordeelt ten zeerste deze ondraaglijke acties.”.

Er zal onderzoek worden gedaan om de daders van dit onaanvaardbare gedrag te arresteren en te bestraffen. Veiligheidstroepen zullen volledig gemobiliseerd blijven om de bescherming van het stadscentrum te garanderen.

Persbericht uit Martinique

(zondag 10 maart 2024)