Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw rapport over Boeing 737: 'Technisch probleem' halverwege de vlucht veroorzaakt 50 gewonden

Nieuw rapport over Boeing 737: 'Technisch probleem' halverwege de vlucht veroorzaakt 50 gewonden

Minstens 50 mensen raakten maandag 11 maart in Australië gewond tijdens een vlucht van LATAM Airlines van Sydney naar Auckland na een “technisch probleem” aan boord van een Boeing 787-9.

Een nieuw ongeval met een Boeing-vliegtuig: een “technisch probleem” dat zich voordeed tijdens de vlucht van een LATAM Airlines 787-9, die Sydney naar Auckland vervoerde, zorgde ervoor dat minstens 50 gewonden raakten, zo meldde de krant. Nieuw-Zeelandse heraut.

LATAM Airlines-vlucht LA800, met een Boeing 787-9 Dreamliner, landde volgens FlightAware zoals gepland op maandagmiddag 11 maart op Auckland Airport. De vlucht stopt meestal in Auckland op weg naar Santiago, Chili.

Een woordvoerder van de Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij vertelde de Herald dat een “technisch probleem” tijdens de vlucht enkele bemanningsleden en passagiers trof, zonder verdere details te geven.

“Snelle en korte val”

Een woordvoerder van de Hato Hon Saint John Ambulance vertelde Reuters dat ongeveer vijftig mensen behandeld waren. Eén van de patiënten verkeert in ernstige toestand, de anderen hebben milde tot matige verwondingen.

Eén passagier vertelde de NZ Herald over een “snelle, korte val” tijdens de vlucht.

Boeing en LATAM hebben niet onmiddellijk gereageerd op de verzoeken van Reuters om commentaar op de oorzaak en de aard van het ongeval. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant kreeg de afgelopen maanden te maken met een reeks problemen aan zijn vliegtuigen.

READ  Orkaan Lee zal naar verwachting dit weekend de Kleine Antillen treffen