Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lauren wint Super Ice in springen op een pony

Het nieuws brak een paar dagen geleden uit: Grand-Est, en vooral Lauren, zal dit seizoen een “Super As” -evenement organiseren, een van de 11 evenementen die in de regio worden georganiseerd. Prima eerste. Dit evenement vindt plaats op 15 en 16 januari 2022 in het manegecentrum in Rosières-aux-Salines en wordt gemodereerd door Nicolas Renda (Moselle Sports Equestres).

“Dit ‘Super As’-circuit dient als ondersteuning voor bondscoach Olivier Post, om de toekomstige jockeys te zien die dan zullen worden geselecteerd in het Franse team”, legt de organisator uit. “Ze zullen deelnemen aan de CSIP, CSIOP en Europese kampioenschappen. Het is een echte erkenning van de Federatie voor onze regio die in de loop van zes jaar de Challenge Tournée des As Grand-Est (TDA) heeft gecreëerd, een circuit van voorrecht voor jonge ruiters.”

TDA brengt de elite ponyruiters samen, en in het bijzonder het evenement “As Elite Excellence” waar “hengels op 1.30m” worden gepresenteerd (Noot van de redactie: met pony die niet hoger mag zijn dan 149,9 cm…). Tijdens de “Super Aces” is het niet ongewoon om balken op een hoogte van 1,35 meter te zien.

Een van de beste cursusleiders ter wereld

Nicholas Renda vervolgt: “Tijdens deze Grand-Est Challenge (6 races dit seizoen) werden we op het circuit vooral geholpen door Gregory Bodeau, een inwoner van Lotharingen en een van de beste koersdirecteuren ter wereld.” “Hij was een opmerkelijke assistent-cursusdirecteur tijdens de recente Olympische Spelen in Tokio en zal dit weekend bijvoorbeeld weer zijn in de vijfsterren CSI-competitie op EquitaLyon.”

In de loop van het parcours stelde deze uitdaging de TDA Grand-Est in staat om de jonge renners in onze regio te versterken. Zo waren er tijdens de laatste Franse ijskampioenschappen die begin juli in Le Mans werden gehouden, in het hoofdevenement (As Élite Excellence op 1.30 m), dat slechts 22 renners verzamelde, vier uit Lotharingen. “En er waren, tussen de Ace 2 (1.10m) en de Ace Elite Excellence, meer dan 20 passagiers uit Lorraine.” Nooit eerder van gehoord. Cléa Beirens (Equi Plus 57), gecoacht door Jean-Philippe Chiarotto, won de nationale titel in de As 1 (1.20m), in de “Aruba du Poncet”.

READ  De negende Rally de la Petite Rennes in Leysin bestaat 10 jaar

Nog een erkenning van de kwaliteit van het werk in de wereld van Grand-Est pony, de laatste keuze van een ruiter voor het Franse team. De 15-jarige Léna Dreydemy van Ecourses du Liley (Hattigny, 57), voor het eerst opgeroepen voor de federale training dit jaar, werd door Olivier Bost, bondscoach, geselecteerd voor de prestigieuze finale van de Nations Cup, de belangrijkste internationale wedstrijd, gehouden eind september in Kronenberg (Nederland).

Bronzen medaillewinnaar in Nederland

Dit is de eerste keer sinds 2006 en Rosalie Donzi, in “Chavita 2”, dat een renner uit Lotharingen wordt opgeroepen om zich bij het Franse team aan te sluiten. Destijds werd hij getraind door Marcel Delister, de vader van Simon, een van ’s werelds beste 5-sterren CSI-piloten, en de Solgne-rijder won een bronzen medaille op de Europese kampioenschappen.

Afgelopen maand in Nederland, samen met Nohan Vallat, Lola Brioni en Marie Anne Sullivan, heeft de Franse Lina Dredmy’s “Podchu de Betigny” teamgenoot een grote bijdrage geleverd aan de kwalificatie van de Tricolors voor de finale. De blues zal uiteindelijk de bronzen medaille winnen. Bij de eerste poging, een grote hit…

Léna Dreydemy is opnieuw geselecteerd door Olivier Bost voor “Jumping Pony’s Trophy”, een internationale singles-competitie die dit weekend plaatsvindt, de meest getalenteerde jockey van haar generatie en de meest consistente in de tweejarige Grand-Est. Tijdens de beurs “EquitaLyon”. Een andere geselecteerde Grand-Est-deelnemer: Arwen Le Saux (PC Nancy).