Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Laten we zeggen dat de verkiezingen corrupt waren en ik zorg voor de rest”, zei Donald Trump tegen de procureur-generaal.

Elke dag leren we meer over de turbulente periode tussen 3 november en 20 januari. Een week voor de aanval op Capitol Hill door zijn aanhangers lobbyde Donald Trump bij de waarnemend procureur-generaal om hem te steunen Zijn beschuldigingen van fraude naar mij Presidentiƫle verkiezingenVolgens documenten die vrijdag zijn vrijgegeven.

“Zeg gewoon dat de verkiezingen corrupt waren en ik zorg voor de rest”, zei Donald Trump. Waarnemend procureur-generaal Jeffrey Rosen reageerde op de Republikeinse miljardair: “Begrijp alsjeblieft dat het ministerie van Justitie niet met zijn vingers kan en zal tikken om de uitslag van de verkiezingen te veranderen, zo werkt het gewoon niet.” Jeffrey Rosen vertelde Donald Trump ook dat de afdeling zijn beschuldigingen van kiezersfraude heeft onderzocht en geen bewijs heeft gevonden. De vertrekkende president antwoordde: “We hebben de plicht om de mensen te vertellen dat het corrupte en onwettige verkiezingen waren.” Deze verbazingwekkende uitwisseling vond plaats op 27 december 2020, anderhalve maand nadat Joe Biden de stemming had gewonnen, volgens aantekeningen van de nummer twee van het ministerie, Richard Donoghue.

proberen te “manipuleren”

Kort daarvoor had procureur-generaal Bill Barr Donald Trump gedumpt. In een interview met de Associated Press noemde de laatste het gebrek aan bewijs van wijdverbreide fraude, wat de president woedend maakte. Volgens AxiosTijdens de vergadering ging de toon omhoog. Bill Barr bevestigde dat zijn diensten de beschuldigingen van fraude hebben onderzocht en dat de zaak “onzin” was. na een week , Bar heeft zijn ontslag ingediend.

Dit gesprek vond plaats enkele dagen voor de aanval op Capitol Hill door aanhangers van de president. De oproercommissie van het Huis heeft vrijdag arrestatiebevelen uitgevaardigd. “Deze handgeschreven notities onthullen dat president Trump onze leidende wetshandhavingsinstantie rechtstreeks opdracht heeft gegeven om actie te ondernemen om eerlijke en vrije verkiezingen teniet te doen in zijn laatste dagen in functie”, aldus de officieel verkozen. Democraat Carolyn Maloney, voorzitter van de commissie, in een verklaring.

READ  Paus Franciscus zette de schroeven van de maffia vast

Tegelijkertijd diende de anticorruptiegroep Citizens for Responsibility and Ethics (CREW) donderdag een nieuwe klacht in, waarin het ministerie van Justitie werd gevraagd een onderzoek in te stellen naar Donald Trump en zijn stafchef Mark Meadows voor hun pogingen om “het ministerie van Justitie te manipuleren als onderdeel van hun bredere campagne om de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 teniet te doen.”