Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De belastingaangiften van Donald Trump worden naar het Congres gestuurd

Op vrijdag 30 juli heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bevolen dat de belastingaangiften van voormalig president Donald Trump, die hij altijd heeft geweigerd vrij te geven, naar een congrescommissie moeten worden gestuurd.

Een commissie van de Tweede Kamer die zich bezighoudt met begrotingszaken « Geef voldoende redenen voor het opvragen van belastinggegevens bij de voormalige president en het ministerie van Financiën dient hem deze informatie te verstrekken », schat het ministerie in een nota.

Lees ook Donald Trump betaalde slechts $ 750 aan federale belastingen in het jaar dat hij werd gekozen

In tegenstelling tot al zijn voorgangers sinds de jaren zeventig weigert Donald Trump zijn belastingaangiften te publiceren. Het gebrek aan transparantie voedt speculatie over de omvang van zijn rijkdom of mogelijke belangenconflicten.

In een poging om meer te weten te komen, hebben drie commissies van het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden in 2019 accountantskantoor Mazars, evenals de banken Deutsche Bank en Capital One, verzocht om een ​​volledige reeks bedrijfsgerelateerde financiële documenten. Donald Trump tussen 2010 en 2018 en zijn familieleden. De commissie waarop de nota van het ministerie betrekking heeft, pleit meer specifiek voor zes jaar belastingaangifte in het kader van haar beoordelingsbevoegdheid fiscale dienstverlening.

gesloten onderzoek

Tegelijkertijd eiste de procureur-generaal van Manhattan, Cyrus Vance, ook de financiële gegevens van Donald Trump op als onderdeel van een onderzoek naar mogelijke schendingen van de wetten van New York. In een ruzie over zijn presidentiële immuniteit en scheiding der machten heeft Donald Trump op al deze fronten gevochten en twee keer naar het Hooggerechtshof gestapt dat in februari toestemming gaf voor de overdracht van bepaalde documenten aan het nieuwe rechtssysteem. Yorker. Aangezien het onderzoek achter gesloten deuren plaatsvindt, wordt deze informatie vertrouwelijk behandeld.

READ  Idriss Deby, president van Tsjaad, stierf dit weekend aan verwondingen opgelopen "op het slagveld"

Hij kan opnieuw in beroep gaan tegen het bevel van het ministerie van Justitie, maar zijn bedoelingen waren vrijdag nog niet bekend.

Huisspreker Nancy Pelosi begroette zonder te wachten om het te weten Een overwinning voor de rechtsstaat. Amerikanen verdienen het om de feiten te kennen over de verontrustende belangenconflicten die onder zijn presidentschap onze veiligheid en onze democratie hebben ondermijnd.”Ze zei in een verklaring.

Lees ook Het Amerikaanse Hooggerechtshof zorgt voor een grote tegenslag voor Donald Trump met betrekking tot zijn belastingaangiften

De wereld met AFP