Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldwijde pandemie-update

Geplaatst op vrijdag 30 juli 2021 om 13:56

Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en hoogtepunten: een update over de laatste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

– Manilla hervormen –

De Filippijnen, het op één na zwaarst getroffen land in Zuidoost-Azië, bereiden zich voor om volgende week 13 miljoen mensen in de regio van Manilla te rehabiliteren.

Er is een onmiddellijk verbod ingesteld op restaurants en massabijeenkomsten, terwijl op 6 augustus een sluiting van twee weken begint.

– Japan: noodtoestand verlengd –

Vrijdag besloot de Japanse regering om de noodtoestand in Tokio uit te breiden tot drie aangrenzende prefecturen (Kanawaga, Saitama en Chiba), evenals tot Osaka (het westen).

Geconfronteerd met nieuwe uitbraken van gevallen en overbevolking van vaccinatieapparatuur, keurde de Japanse regering vrijdag het gebruik van het AstraZeneca-vaccin voor mensen ouder dan 40 goed. Tot nu toe zijn in het land alleen vaccins van Pfizer en Moderna gebruikt.

– China: Zero-Covid-beleid wordt bedreigd –

China, waar honderdduizenden inwoners zijn opgesloten en waar een deltastam zich verspreidt in weerwil van vaccinatie, wordt geconfronteerd met een epidemische opleving die zijn beleid van nulgevallen van Covid-19 bedreigt.

Het aantal besmettingen is nog steeds zeer beperkt en treft momenteel vijf provincies en de stad Peking.

– Vaccinatie: de derde dosis in Israël –

Op vrijdag lanceerde Israël een campagne om een ​​derde dosis van het vaccin te krijgen voor mensen ouder dan 60 jaar.

Nieuwe president Isaac Herzog en zijn vrouw wilden het voortouw nemen door als eerste hun derde Pfizer/BioNTech-dosis te krijgen.

READ  In Kameroen leidde de aanhouding van Rebecca Enunchong tot verontwaardiging

Benjamin Netanyahu, nu de oppositieleider, kreeg ook een derde dosis.

– Versoepelende barrièremaatregelen ten gunste van variabelen –

Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek door een team van onderzoekers uit verschillende Europese landen.

– Eurozone keert terug naar groei –

De Europese economie heeft geprofiteerd van de vooruitgang op het gebied van vaccinatie tegen Covid-19 en de geleidelijke opheffing van gezondheidsbeperkingen, volgens cijfers die vrijdag door Eurostat zijn vrijgegeven.

Het bbp van de eurozone herstelde in het tweede kwartaal van het voorgaande kwartaal met 2%, na twee achtereenvolgende kwartaaldalingen.

– Vakantie voor gevaccineerde Tsjechische functionarissen –

De Tsjechische regering voorziet in twee extra verlofdagen voor elke ambtenaar die sinds 1 januari is ingeënt tegen Covid-19.

– Militaire versterkingen in Sydney –

Vrijdag zeiden de autoriteiten dat de komende dagen ongeveer 300 soldaten in de straten van Sydney zullen worden ingezet om te zorgen voor naleving van de inperking in de grootste stad van Australië.

Deze missie, die maandagavond al zou kunnen beginnen, zal voornamelijk bestaan ​​uit huis-aan-huistransfers om te controleren of de mensen die zouden worden vastgehouden, daadwerkelijk aanwezig zijn.

Meer dan 4,2 miljoen doden

De pandemie heeft sinds eind december 2019 wereldwijd ten minste 4.202.179 mensen gedood, volgens een AFP-rapport van officiële bronnen op vrijdag om 10:00 GMT.

De Verenigde Staten is het land met het hoogste aantal doden (612.122), vóór Brazilië (554.497), India (423.217), Mexico (239.997) en Peru (196.214).

De Wereldgezondheidsorganisatie schat, rekening houdend met de toename van sterfgevallen die direct en indirect verband houden met Covid-19, dat het epidemische tol twee tot drie keer hoger zou kunnen zijn dan officieel vastgesteld.

READ  De gouverneur van New York heeft verschillende vrouwen 'seksueel lastiggevallen', volgens een door justitie geëist onderzoek