Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Griekenland zijn verschillende dorpen geëvacueerd vanwege een grote brand

Griekse brandweerlieden maakten zaterdag (31 juli) bekend dat vier dorpen in het noordwesten van de Peloponnesos zijn geëvacueerd vanwege een grote bosbrand die uitbrak met zinderende temperaturen.

Uitgedroogd door de hitte, worden Griekse bossen elke zomer het slachtoffer van branden, die worden aangewakkerd door de harde wind die regelmatig over het land waait. Voor de nieuwe bosbrand die uitbrak in de regio Ziria, werden volgens de brandweerlieden 95 brandweerlieden, 33 vrachtwagens, 4 waterwerpers en helikopters gemobiliseerd.

Volgens een tijdelijke beoordeling van de Griekse civiele bescherming zijn tientallen huizen in brand gestoken en zijn vijf mensen gewond geraakt. Met ademhalingsproblemen werden ze naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

De autoriteiten stuurden waarschuwingsberichten op mobiele telefoons om de inwoners te waarschuwen voor de noodzaak om de dorpen Ziria, Kamars, Achias en Leberi te evacueren. Aan het einde van de zaterdagmiddag werd ook de badplaats Logos ontruimd en sloeg het vuur over naar de kust. De havenpolitie zorgde voor de lokale bevolking en toeristen en bracht ze naar de haven van Aegio, een paar kilometer van het dorp.

Ziekenhuizen zijn alert

Ziekenhuizen in Patras en Ijeu werden gealarmeerd, evenals de kustwacht, die waarschijnlijk zal worden ingeschakeld om door rook vergiftigde zwemmers te helpen. Het Griekse persbureau ANA legde uit dat de snelweg die het getroffen gebied doorkruiste, was afgesloten voor verkeer, evenals de Rion-Antirion-brug, die de Peloponnesos met Griekenland verbindt.

Lees ook In Griekenland behandelen brandweerlieden een brand in de bergen van Gerania

Griekenland heeft sinds vrijdag te maken met een nieuwe hittegolf, met temperaturen die volgens de weerdiensten schommelen tussen de 42 en 44 graden. Een paar dagen geleden brak er brand uit op Mount Bentley bij Athene.

READ  Schotland: enorm buisvormig hotel veroorzaakt schandaal

Sinds juli 2018 zijn 102 mensen gedood in de kustplaats Mati, in de buurt van Athene. Dit is het dodelijkste aantal doden door een brand in het land.

De wereld met AFP