Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Langdurige uitval van Xbox-functie wakkert DRM-woede weer aan

Als we begrijpen dat een netwerkstoring een gebruiker verhindert om toegang te krijgen tot een online service, dan heeft dit soort grote storing bij Microsoft de neiging om te voorkomen dat de console de gebruiker herkent van alle games die zijn gekocht om te downloaden. Als gevolg hiervan zijn sommige ongelukkige gebruikers niet in staat om hun catalogus af te spelen, zelfs niet voor single en offline spelen. De onrust, die vrijdagavond 6 mei wereldwijd begon, heeft ook de toegang tot Xbox Cloud Gaming en games uit de Game Pass-catalogus geblokkeerd, maar ook tot streamingdiensten als Netflix en Disney+. Het is ook onmogelijk om naar de winkel te gaan om een ​​game of content te kopen.

Na het erkennen van het bestaan ​​van problemen vrijdag avondgaf het Xbox-ondersteuningsaccount maandagochtend rond 02.00 uur aan. Alles is in orde, hoewel sommige gebruikers nog steeds verbindingsproblemen ondervinden, zoals blijkt uit de reacties. Op de Xbox Live-functiestatuspagina, zieners Ze zijn nu allemaal groen.

Dit soort afleveringen heeft opnieuw een legitieme haat gewekt bij gebruikers die worden geconfronteerd met een DRM-systeem dat, in geval van storing, consumenten verhindert te genieten van de producten die ze hebben gekocht. Eigenaren van deze Gran Turismo 7 hebben dit onlangs uitgeprobeerd tijdens een onderhoudsperiode van 24 uur.

READ  Vivo X60 Pro review: een stijlvolle en capabele smartphone