Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het zwarte gat zingt, en dankzij NASA kunnen we ernaar luisteren

Het is een uitzonderlijke audioclip die wordt gedeeld door NASA: de melodie die wordt uitgezonden door een zwart gat op ongeveer 250 miljoen lichtjaar van de aarde. Een stem in de ruimte? onmogelijk. Het is eigenlijk een beetje ingewikkelder dan dat.

Het zwarte gat waar wetenschappers naar keken, bevindt zich in het centrum van een sterrenbeeld dat bekend staat als de Perseus-cluster, die bestaat uit honderden sterrenstelsels bedekt met heet gas. Vooral belangrijke details, The New York Times meldt.

Normaal gesproken plant geluid zich niet voort in een vacuüm, dus het is onmogelijk om “in de ruimte te luisteren”. Maar in dit cluster zorgen de gassen die al deze sterrenstelsels omringen ervoor dat de golven die door het zwarte gat worden uitgezonden, zich voortplanten. Deze rimpelingen in heet gas werden al in 2003 door NASA-onderzoekers vertaald in muzieknoten, maar hun geluiden bleken onhoorbaar voor het menselijk oor. tot vandaag.

liedje nu hoorbaar

Dankzij Chandra röntgenobservatoriumhebben astronomen de frequentie van deze golven miljoenen keren verhoogd. Als gevolg hiervan was het lied van het zwarte gat nu hoorbaar.

Omdat goed nieuws nooit alleen komt, heeft NASA ook VOICE opnieuw vanuit de ruimte vrijgegeven. Deze keer is het een zwart gat in het hart van Het enorme sterrenstelsel M87Wat betreft 53,5 miljoen lichtjaar. De geluidsclip is het resultaat van de overlay van inhoud vastgelegd door röntgenstralen van Chandra, optisch licht van Hubble en radiogolven van de Atacama Large Millimeter Array in Chili, CNET zegt:. Een veel betoverender soundtrack dan het zwarte gat geluid van Perseus!

READ  De ontdekking van grote hoeveelheden water onder de grootste vallei in het zonnestelsel