Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lamborghini Countach LPI 800-4 – Ze hebben het gedaan!

Een paar dagen na de plotselinge aankondiging van de terugkeer van de legendarische Kontach, daar is hij dan Lamborghini Onthult de moderne Countach. De Lamborghini Countach LPI 800-4 werd onthuld als wereldpremière op het Pebble Beach Concours d’Elegance en zal vele herinneringen oproepen aan iedereen die de supercar-poster in de jaren ’70 en ’80 in hun kamer had!

De introductie van deze zeer bijzondere en gelimiteerde serie was niet geheel toevallig, want dit jaar viert Sant’Agata Bolognese de vijftigste presentatie van het concept op de Frankfurt Motor Show, en dat was in 1971. Dit nieuwe model zet vraagtekens bij de evolutie van het model en herinterpreteert zowel het uiterlijk als de prestaties van het origineel, volgens de huidige normen. de Lamborghini Countach LPI 800-4 Het zal zeer zeldzaam zijn aangezien er slechts 112 exemplaren worden geproduceerd.

De Countach LPI 800-4 eert dit Lamborghini-erfgoed door zich voor te stellen hoe de iconische Countach uit de jaren 70 en 80 zich zou kunnen ontwikkelen tot een supersportief model voor de 21e eeuw. Ongetwijfeld toegeven aan het restaurant dat zou hebben bestaan ​​uit het nemen van de originele Countach en het opnieuw maken met moderne porties. Het punt hier is om je voor te stellen wat de Countach zou zijn geweest als het in 1990 niet had plaatsgemaakt voor Diablo en zich gedurende drie decennia zou blijven ontwikkelen.

Lamborghini Countach LPI 800-4

Het is dus heel natuurlijk dat de vormen qua design sterk zijn geïnspireerd op de moderne Lambo, waar we verwijzingen naar Countach kunnen detecteren, zoals de vorm en opstelling van de koplampen, die afzien van het ontwerp in de “Y” van de nieuwste producten, de NACA zijdelingse luchtinlaten en de voorste horizontale luchtinlaten, zeshoekige wielkasten, vier uitlaatpijpen en scherpe lijnen. De originele auto knipoogt overal waar je kijkt!

READ  Alibaba zakt op de aandelenmarkt na toezegging 13 miljard euro te investeren in liefdadigheidswerk
Lamborghini Countach LPI 800-4
Lamborghini Countach LPI 800-4

Verre van het ontwerp was het nodig om de motor opnieuw te interpreteren. Het is onmogelijk om Countach voor te stellen zonder de V12! De nieuwe Countach LPI 800-4 geeft echter toe aan de sirene en neemt de leiding over de Cyan Sian-hybride. Aan de andere kant vinden we een 6,5-liter V12 die alleen 780 pk ontwikkelt, gekoppeld aan een 48 volt fotohybride, aangedreven door supercondensatoren, waardoor het mogelijk is om maar liefst 814 pk te ontwikkelen.

Met een gewicht van 1.595 kilogram kondigt de nieuwe stier in Sant’Agata Bolognese een acceleratie van 0 tot 100 km/u aan in 2,8 seconden en een bereik van 200 km/u in 8,6 seconden. De maximumsnelheid werd aangekondigd op 355 km/u.

Lamborghini Countach LPI 800-4

Als we deze cijfers vergelijken met de Countach-cijfers uit die tijd, zien we hoe supercars zich ontwikkelden. Zo haalde de laatste Countach tot nu toe, de LP500 QV, uitgebracht in 1985, 455 pk uit zijn 5.2 V12 en kon 295 km/u halen. Bovendien, als hij minder weegt, 1500 kilogram, dan is er slechts 100 kilogram verschil tussen de twee generaties. Ondanks de sterk toegenomen afmetingen van de nieuwe Countach, en vooral een extra elektrisch systeem? Maar het uitgebreide gebruik van koolstofvezel doet zijn werk en helpt het gewicht zoveel mogelijk in de hand te houden.

Lamborghini Countach LPI 800-4
Lamborghini Countach LPI 800-4
Lamborghini Countach LPI 800-4
Lamborghini Countach LPI 800-4

Met 20-inch banden voor en 21 achter, en Pirelli P Zero Corsa-banden, kan de Lamobrghini Countach LPI 800-4 worden aangepast aan de wensen van de klant, met een breed scala aan kleuren, zodat deze in lijn blijft met de nieuwste innovaties van het merk in vergelijking met oudere modellen, waaronder In het duidelijk Countach.

READ  Airbus lanceert het A320-productielijnproject in Toulouse opnieuw
Lamborghini Countach LPI 800-4

Leuke details aan de binnenkant: het 8,4-inch HDMI-scherm bevat een functie waarmee u, indien geselecteerd, een geschiedenisles kunt volgen over de ontwerpfilosofie van Countach.

Lamborghini Countach LPI 800-4
Lamborghini Countach LPI 800-4

In totaal zullen er slechts 112 exemplaren van de Lamborghini Countach LPI 800-4 worden geproduceerd, en de eerste leveringen aan klanten zijn gepland voor het eerste kwartaal van 2022.