Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De biomassacentrale werd door de stakende medewerkers amper herstart

werkzaamheid Centrum Gardanne biomassa (
Bouches de Rhône), die op 13 juli werd hervat na een onderbreking van twee en een half jaar, opnieuw werd opgeschort vanwege een staking, hoorden we vrijdag van
CGT en management.

Sinds 5 augustus houden werknemers op uitnodiging van CGT, de meerderheidsvakbond binnen de centrale, strategische posities voor onbepaalde tijd achter, met als gevolg de sluiting van de biomassacentrale, inclusief de geleidelijke hervatting van de exploitatie.

“We verwachten dat de staat zijn verantwoordelijkheden op zich neemt en alle spelers rond de tafel zet rond een project dat alle banen in stand houdt”, zegt Nader Hagali, directeur van CGT op de site. Eind juli heeft de administratieve rechtbank van Cergy Pontoise Validatie van functioneel beschermingsplan (PSE) geeft opdracht om 98 van de 154 banen te schrappen vanwege de kolenstop.

300 miljoen investering, 80 directe banen

De centrale in de buurt van Aix-en-Provence, eigendom van de GazelEnergie-groep, is een van de laatste vier centrales die kolengestookte energie opwekt, een klimaatschadelijke energie, die Frankrijk heeft besloten vanaf 2022 te sluiten. De biomassa-eenheid die ze vervangt, die heeft er 300 miljoen euro in geïnvesteerd, goed voor zo’n 80 directe banen, aldus GazelEnergie.

Voor CGT zal biomassa het verlies van “700 indirecte banen” in verband met het verlies van steenkoolactiviteit niet compenseren. Het vereist een nauwgezet industrieel plan en stevige toezeggingen. GazelEnergie stelde voor om een ​​onderneming op te richten voor de herfabricage van de site, waarin het financieel “op een vrij belangrijke manier” zal deelnemen, en als het project levensvatbaar is, de terbeschikkingstelling van grond, benadrukte het management van het bedrijf, gelieerd aan de EPH-groep van de Tsjech Daniel Kretinsky.

READ  SAM's auto-onderaannemer permanent in gedwongen liquidatie gezet