Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cryptocurrency: Poly Network biedt $ 500.000 aan hackers die $ 610 miljoen hebben verduisterd

Cryptocurrency: Polynet geeft $ 500.000 aan hacker die $ 610 miljoen heeft achtergelaten

Cryptocurrency: Polynet geeft $ 500.000 aan hacker die $ 610 miljoen heeft achtergelaten

door Alun John en Tom Westbrook

HONG KONG (Reuters) – Poly Network, de cryptocurrency-uitwisseling die eerder deze week $ 610 miljoen (520 miljoen euro) verloor, bevestigde vrijdag dat het had aangeboden om de daders van deze verduistering $ 500.000 te belonen op identificatie. gebrekkige procedures.

In een verklaring bedankte ze de hacker, die werd gepresenteerd als ‘witte hoed’, een term die verwijst naar hackers die specifiek worden geassocieerd met technische probleemoplossing, voor het teruggeven van de meeste verduisterde fondsen en ‘ons helpen de beveiliging te verbeteren’. poly netwerk.

Ze legde uit dat ze hem $ 500.000 had aangeboden als onderdeel van discussies over het teruggeven van de verduisterde crypto-activa. Het persbericht vermeldt echter niet in welke vorm deze bonus zal worden uitbetaald.

Poly Network voegt eraan toe dat de hacker op het aanbod heeft gereageerd, maar niet zegt of hij het heeft geaccepteerd.

Berichten die donderdag op Twitter zijn gepost door Tom Robinson, mede-oprichter van crypto-activabedrijf Elliptic, toonden aan dat iemand die beweerde het Poly-netwerk te hebben gehackt, een beloning kreeg voor het teruggeven van de verduisterde activa.

Er is niet veel bekend in de wereld van “crypto”, Poly Network is een gedecentraliseerd financieel platform of “DeFi”, dat transacties tussen verschillende blokketens mogelijk maakt.

Hackers (hackers) lijken misbruik te hebben gemaakt van een kwetsbaarheid in digitale contracten die door Poly Network worden gebruikt om activa tussen verschillende blockchains te verplaatsen, meent het deskundige analysebedrijf Chainalysis.

Volgens de vrijdag vrijgegeven verklaring heeft de hacker $ 340 miljoen aan activa teruggegeven en het grootste deel van het saldo overgemaakt naar een digitale portemonnee die hij deelt met Poly Network. De rest was bevroren door het platform.

READ  Toestel staat vanaf maandag 9 augustus op TGV en Intercités met "enorme" controles, belooft SNCF

“Na contact met de heer White Hat hebben we ook een beter begrip gekregen van hoe de zaken zijn verlopen en van de voornemens van de heer White Hat om te vertrekken”, aldus de verklaring, zonder verdere uitwerking.

Hoewel de hackers zeiden dat ze het platform voor de lol hadden gehackt en van plan waren het geld vanaf het begin terug te geven, zijn sommige analisten van mening dat ze de gekaapte crypto-activa misschien niet hebben kunnen “witwassen”.

(Franse versie door Marc Angrand, onder redactie van Blandin Hinault)