Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google helpt Franse belastingdienst bij het opsporen van niet-geautoriseerde zwembaden

De Algemene Directie Publieke Financiën zal vertrouwen op de instrumenten van de Amerikaanse reus om te controleren of zwembaden en gebouwen correct worden belast.

Pas op voor degenen die hun zwembad niet hebben aangegeven! De Franse belastingdienst heeft een nieuwe fraudebestrijdingstool en deze wordt geleverd door google.

Om de nauwkeurigheid van advertenties met betrekking tot zwembaden en gebouwen beter te controleren, zal het Directoraat-Generaal van Openbare Financiën (DGFiP) vertrouwen op bepaalde technologieën van de Amerikaanse reus. Deze samenwerking vindt plaats in het kader van het project “Foncier Innovant” onder leiding van DGFIP en Dit zal het gebruik van innovatieve technologieën mogelijk maken Kunstmatige intelligentie en big data om te zorgen voor een betere betrouwbaarheid van directe lokale belastinggrondslagen uit luchtbeelden van het National Institute of Geographical and Forestry Information (IGN)”, legt DGFiP uit in een e-mail aan: figaro. Concreet zal DGFiP algoritmen gebruiken waarmee het de contouren van zwembaden en gebouwen kan extraheren uit deze snapshots om te controleren of ze “Directe lokale belastingen (met name onroerendgoedbelasting) worden correct belast. Zo niet, dan wordt de eigenaar van het onroerend goed opgeroepen om zijn status te regulariseren.”

of het nu in de grond of boven de grond is begraven met een houten of stalen structuur en zelfs als het geen stenen element bevat op het moment van installatie, een zwembad, als het niet kan worden verplaatst zonder te worden gesloopt, “Maakt onderdeel uit van de bouwvergunning die een bijgebouw vormt waarmee rekening moet worden gehouden bij het vaststellen van de woon- en onroerendgoedbelasting”, Duidt op impôt.gouv.fr.

READ  Hoe bespaar je tijd bij het instappen in het vliegtuig?

De cloud en kunstmatige intelligentie

Om de controles te verbeteren, zal DGFiP vertrouwen op: “Google’s platform om cloudinfrastructuur, hosting en services te bieden voor de ontwikkeling van kunstmatige-intelligentiemodellen”. Om de oproep van de digitale gigant te rechtvaardigen, heeft het directoraat-generaal Openbare Financiën duidelijk gemaakt dat het dit heeft gedaan Geselecteerd uit de catalogus met openbare cloudaanbiedingen van de UGAP Central Purchasing AuthorityDe communicatie tussen Google en de Franse belastingdienst verloopt via Capgemini.

bel hem figaroGoogle stelt dat zijn rol beperkt zal zijn tot het verstrekken van deze tools aan de Franse belastingdienst. Dat laatste is ook geruststellend gezien de risico’s van datagebruik door Google. Voor andere doeleinden dan waarvoor het is toegewezen, zoals CGT afgelopen maart opmerkte. gebruikte technologie “Niet alleen nemen DGFiP-teams het over, maar deze laatste krijgen ook volledig intellectueel eigendom en controle over de ontwikkelde algoritmische modellen.”, staat voor DGFiP. Het specificeert ook dat alleen beeldmateriaal verzameld door IGN dit zal doen “Onder voorbehoud van cloudverwerking” Maar dat wil niet zeggen dat Alle overige grond- en belastinggegevens.

Eerste ervaring in 2019

Deze samenwerking tussen de Belastingdienst en een offshore bedrijf is niet ongekend. In 2019 nodigde Percy de diensten van het particuliere IT-adviesbureau Accenture uit om advertentiefouten op te sporen, zoals weergegeven Parijse . Zo werd het experiment uitgevoerd in drie secties, Alpe Maritime, Charente Maritime en Drum. Binnen een paar weken onthulde het programma dat er alleen al in de Alpine Maritimes ongeveer 3.000 niet-belastbare zwembaden waren. Een winnende weddenschap voor Bercy die de resultaten van Accenture’s AI-programma beoordeelde “Zeer bevredigend” Moedig hem aan om het apparaat uit te breiden.

READ  Als we niets doen aan het klimaat, kan dat de Europese economie ondermijnen