Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gevarenwaarschuwing, nieuwe terugroepactie van omvangrijke producten, het is besmet met ethyleenoxide, het is ijs

Sinds enkele maanden zijn de terugroepacties van voedselproducten als gevolg van zeer hoge niveaus van ethyleenoxide blijven toenemen. Vandaag vernemen we dat dit gevaarlijke product in veel partijen is aangetroffen Softijs In potten of staafjes ijs. Geen zorgen, de redactie van Objeko heeft besloten je alles te vertellen, ben je er klaar voor?

Ik herinner me een enorm ijs

Opgemerkt moet worden dat de grootschalige terugroeping van wapens onderdeel is van het onderzoek dat is uitgevoerd in samenwerking met de nationale en Europese autoriteiten. Dit volgt met name op de waarschuwing van afgelopen september over de aanwezigheid van ethyleenoxide in niveaus die 1.000 keer hoger zijn dan de regelgeving in sesamzaad. Vervolgens kondigden de autoriteiten aan dat de controles op de veiligheid van voedingsmiddelen die aan de gevaarlijke stof kunnen worden blootgesteld, verscherpt worden.

De conclusie van DGCCRF is dus duidelijk. Ze vraagt ​​fabrikanten om partijen ijs te onthouden: “Om de blootstelling van consumenten aan ethyleenoxide zoveel mogelijk te verminderen, vereist DGCCRF ijsfabrikanten voortgang Partijen onverenigbare grondstoffen en vervaardigde producten die deze bevatten uit de handel nemen, ongeacht de verwerkingssnelheid, in overeenstemming met de Europese regelgevingDe DGCCRF zorgt er echter voor dat er geen “rapport van ethyleenoxide-consumentenvergiftiging” is ingediend met betrekking tot producten die momenteel worden teruggeroepen.

Wat is ethyleenoxide?

Alvorens u de lijst met ijsjes te geven die op het menu staan, heeft de redactie van Objeko besloten u precies te vertellen wat ethyleenoxide is. Wat we u dus kunnen vertellen, is dat het een insecticide is dat over het algemeen wordt gebruikt bij ontsmetting om microbiologische besmetting te voorkomen. Merk ook op dat de stof is geclassificeerd als kankerverwekkend, mutageen en giftig voor de voortplanting (CMR).

Het is logisch dat het gebruik ervan verboden is in de Europese Unie. Helaas is het probleem het ontbreken van contra-indicaties in sommige landen. Zo kan het bestrijdingsmiddel buiten de vakbond worden gebruikt. Maar er is een bepaling van maximale restlimieten (MRL’s) voor grondstoffen die waarschijnlijk worden blootgesteld, waarvan een lijst beschikbaar is op de website van de Pesticide Database.

READ  CAC 40: Angst voor escalatie in Oekraïne wordt erger - 22/02/2022 om 08:33

Veel betrokken merken

Als je eenmaal weet wat ethyleenoxide is, kunnen we je vertellen over het ijs dat erbij zit. Dit is vooral het geval bij zesvingerige combinaties van vanille- en chocoladeroomijs. Maar ook vier stokjes vanille- en chocoladeroomijs, beide van het merk Milka. Dit merk heeft ook wat moeite met de vier pakjes vanille/chocolade en nootachtige sticks. Chocolade/chocolade, hazelnootsticks, vier sticks karamel/chocolade en amandel zijn ook te vinden in salades. Consumenten mogen geen potje La Laitière crème brûlée eten; vanille; Vanille pecan rum rozijn.

Je hoeft ook geen Toblerone en Dime-ijssticks te kopen. Dit laatste wordt ook beïnvloed door de terugroepactie. Het merk Pilpa herinnert zich ook zijn klassieke verpakking met vier stokken. Het is vanille-ijs omhuld met melkchocolade, vanille/fruitsticks en vanille/short. Ten slotte zijn ook de Extreme Vanilla Praline Packs of Eight Ice Cream en Vanilla/Strawberry in rep en roer. Om ervoor te zorgen dat u niet wordt vergeten, nodigen wij u uit om langs te komen DGCCRF-website Om de volledige referentielijst te vinden. Laat het ons gerust weten als je niet weet wat je moet doen. We zullen zeker op je reageren.