Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hackers hebben al de helft van de 600 miljoen dollar teruggegeven.

Na de ongekende diefstal van 600 miljoen crypto-activa op het Poly Network Exchange-platform, gaven de hacker(s) vreemd genoeg toe om de volgende dag de helft van hun buit terug te geven.

Onverwacht hebben hackers, na het stelen van het equivalent van $ 600 miljoen aan cryptocurrency van de Poly Network-uitwisseling, zojuist de helft van hun buit teruggegeven. Op dinsdag 10 augustus vroegen beursfunctionarissen hackers om crypto-activa terug te geven en dreigden ze hen aan te klagen. Tegelijkertijd maakte het bedrijf de adressen bekend die hackers gebruiken om te voorkomen dat ze ze verkopen of uitwisselen cryptomonen.

Als reactie hierop gaven de piraten begin woensdag aan dat ze klaar waren om hun buit terug te geven. Ze zijn al begonnen met het teruggeven van een deel van het geld dat ze hebben gestolen. Deze woensdag, om 8 uur ‘s ochtends, werd meer dan $ 4,8 miljoen betaald en tegen het middaguur $ 258 miljoen, of bijna de helft van de buit, die kwam op drie crypto-adressen die door het bedrijf waren verstrekt.

Nadelen van cryptocurrency-uitwisseling

Dit verhaal laat zien dat als je eenmaal de buit hebt verzameld, het niet gemakkelijk zal zijn om te doen ei Deze munt om de munt terug te krijgen. In tegenstelling tot ons idee, de Blockchain Maak transacties niet volledig ondoorzichtig. Vervolgens werden alle tokens op de zwarte lijst gezet, wat de uitwisselingsmogelijkheden bemoeilijkte, aangezien de meeste tokens uitwisselingsplatforms Ze speelden het spel, en in dat opzicht gaven de piraten er ongetwijfeld de voorkeur aan om de gestolen goederen terug te geven.

READ  T-Mobile-operator slachtoffer van massale hack op zijn computer

Bij de aanval lijken hackers een maas in de wet te hebben misbruikt servers door polymesh. Bovendien, door dit soort zwakte, de meeste diefstallen cryptomoni Gesprek. Volgens deskundigen was het waarschijnlijk lang geleden een geplande, georganiseerde en voorbereide aanval. Uiteindelijk hebben de hackers met zo’n grote uitbraak hun kans om te profiteren van deze activa geëlimineerd. Meer dan alleen diefstal van cryptocurrency, afpersing ransomware Het ziet er effectiever uit.

De eeuw stelen in de cryptocurrency-wereld: $ 600 miljoen!

Artikel door Sylvain Beguet, gepubliceerd op 10 augustus 2021

Poly Network, een platform dat gespecialiseerd is in cryptocurrency-uitwisseling, heeft het equivalent van $ 600 miljoen gestolen. register!

De zwakke schakel in cryptocurrency is niet per se BlockchainMaar de gebreken in de uitwisseling en uitwisselingsplatforms voor deze virtuele valuta. En op dit gebied nemen de diefstalpogingen toe. hacken van gouverneur Het bereikte vorig jaar $ 1,9 miljard en bereikte $ 4,5 miljard in 2019.

Voor dit jaar was het belangrijkste evenement gisteren, dinsdag 10 augustus op het podium poly gaas. In totaal werd het equivalent van $ 600 miljoen gestolen van Ethereum, Oxypolygon en BinanceChain. Een bedrag dat het platform bovenaan de ranglijst van crypto-activadiefstal plaatst. Deze hack zette Poly Network ertoe aan de vraag openbaar te stellen piraten Geef deze middelen terug en start gesprekken.

De administratie van Poly Network reageerde op Twitter door een bericht naar de hackers te sturen. © Twitter

Wissel perrons op de kruising

Het platform publiceerde ook adressen die hackers gebruiken om uitwisselingen te onderbreken cryptomonen door andere gebruikers en verschillende platforms. Als deze schatting een record is, wordt het aandeel van crypto-activadiefstal steeds belangrijker.

READ  Ontdek of je goed of slecht betaald krijgt in vergelijking met de rest van de Fransen

Volgens experts gaat het om meer dan 60% van alle hacks en diefstallen. de Toepassingen Derden die beheren Blockchain Ethereum zal het meest worden aangevallen. Naast deze hacks zijn er ook scams die van de platformen zelf afkomstig zijn. Dit jaar zijn in Turkije alle portemonnees van het Thodex-platform verdwenen en heeft de president 390.000 klanten van hun vermogen beroofd.

Ontdek TechPod, de tweemaandelijkse samenvatting van technologie- en mobiliteitsnieuws!

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?