Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cryptocurrency-gerelateerd bedrijf herstelt een record buit dat door de hacker is gestolen

Poly Network zei dat het $ 4,77 miljoen aan activa heeft teruggevonden van de $ 600 miljoen die dinsdag werd gestolen.

Sommige van de recorditems die zijn gestolen van de cryptocurrency-uitwisseling zijn teruggegeven, zei de groep woensdag op Twitter, in een oplichting van $ 600 miljoen. De “totale waarde (…) van de activa die door de hacker zijn geretourneerd” is $ 4,77 miljoen, zei Polynet woensdag in een tweet.

Dit is momenteel minuscuul in vergelijking met de totale hoeveelheid buit die wordt geschat op ongeveer $ 600 miljoen, volgens berekeningen van gebruikers zoals cybersecurity-onderzoeker en Ethereum-specialist Modit Gupta. De buit, die door Poly Network dinsdag als diefstal werd gemeld, bestaat uit Ethereum-tokens, die iets meer dan $ 2,6 miljoen hebben teruggevonden, BinanceChain en OxPolygon.

“Dit geld komt van tienduizenden leden van de cryptogemeenschap.”

In een bericht aan hackers dat dinsdag op Twitter werd gepost, drong Poly Network er bij hackers op aan “de activa over te dragen”. “Het bedrag dat het heeft gehackt, is het grootste in de geschiedenis van gedecentraliseerde financiën”, aldus het bedrijf. “Dit geld komt van tienduizenden leden van de cryptogemeenschap.”

Het bedrijf publiceerde de adressen die door hackers werden gebruikt en nodigde houders van crypto-wallets uit om ze op de zwarte lijst te zetten. Overboekingen van bitcoin en andere crypto-activa zijn gebaseerd op blockchain-technologie, waardoor het a priori mogelijk is om zonder tussenpersonen zoals banken te doen, waarbij transacties rechtstreeks van gebruiker naar gebruiker worden uitgevoerd. Volgens CipherTrace bedroegen diefstallen, hacks en fraude eind april in totaal $ 432 miljoen.

READ  De Europese Unie geeft miljoenen vaccindoses uit Afrika terug