Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“La Provence” kondigt aan dat het het overnamebod van CMA CGM . heeft goedgekeurd

Twee stemmen voor nul. Raad van bestuur Provence, die doorgaans uit vijf leden bestaat, stemde op barokke en onverwachte wijze in met het overnamebod van reder CMA CGM tijdens een stormachtige bijeenkomst, op maandag 9 mei, op het hoofdkantoor van de persgroep in Marseille. Gelet op het bestaan ​​van een belangenconflict met betrekking tot de twee bestuurders die Avenir Développement vertegenwoordigen, eigendom van NJJ, de houdstermaatschappij van Xavier Niel (de individuele aandeelhouder van globalisme), die tevens de overnamekandidaat, voorzitter en CEO is van L.in de Provence, Jean-Christophe Servati weigerde rekening te houden met hun stemmen tegen het CMA CGM-project. Hij weigerde ook de stemdelegatie van de vijfde directeur, Stefan Tapie, mee te tellen, die, bij afwezigheid, de vertegenwoordiger van de heer Neal, Anthony Marek, de bevoegdheid had gegeven zich tegen het aanbod van de reder te verzetten.

Volgens de heer Serfati kon de zoon van Bernard Tapie, vertegenwoordiger van de Bernard Tapie Group (GBT), geen geldige volmacht geven aan een bestuurder die een andere aandeelhouder vertegenwoordigt. Deze verrassende maatregel, die werd uitgevoerd in aanwezigheid van de gerechtelijke vereffenaars van GBT, maakte het voor de CEO mogelijk om precies dat te doen Provence, Tevens maakte voorzitter van de Raad van Bestuur aan het eind van de middag in de voortuin van het bedrijf bekend dat het overnamebod van € 81 miljoen van Rodolphe Saadé, eigenaar van CMA CGM, zojuist was goedgekeurd. Zijn stem en de stem van de secretaris-generaal voor Provence, Virginie Layani, die Franz Olivier Gisbert op het bord had vervangen, was genoeg om de beslissing ongedaan te maken.

READ  CAC 40: Angst voor escalatie in Oekraïne wordt erger - 22/02/2022 om 08:33
Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Xavier Niel en CMA-CGM strijden om “La Provence”

De actie werd onmiddellijk aangevochten in een persbericht van NJJ, wat het rechtvaardigt “Ruwe rijstrook geldig” En het doet een heel andere berekening van de stemmen: “De meerderheid van de Raad van Bestuur keurde dit overdrachtsproject niet goed, waardoor het achterhaald is”. Vertegenwoordigers van Xavier Neal hekelden ook de aanwezigheid van jurist Nicolas Molfese, professor aan de Universiteit van Parijs II-Pantheon-Assas in Marseille, die in de preambule de risico’s van belangenverstrengeling voorstelde die door de vertegenwoordigers van New Jersey worden beheerd.

“Het wachten op het personeel is lang en zwaar”

Vanaf de toren op een paar honderd meter afstand verwelkomde de voorzitter van CMA CGM het besluit van de raad van bestuur Provence verbeteren “unaniem” gevoelig. Rodolphe Saadé merkt echter graag op dat “Bestuurders die minderheidsaandeelhouders vertegenwoordigen, kunnen hun stem niet goed uitbrengen.”. “Dit maakt een einde aan het lange en moeilijke wachten voor de werknemers wiens vertegenwoordigers CMA CGM-goedkeuring wilden”, Marseille bevestigt. De eigenaar van het schip heeft al een schema van 36 maanden opgesteld om zijn plan van 50 miljoen euro te lanceren om een ​​krant nieuw leven in te blazen die elk jaar zijn lezers verliest. Op 24 maart hebben de zes zoekmachines van Provence Gebaseerd op Ochtend Corsica Vertegenwoordigers van de 850 medewerkers van de groep spraken zich positief uit over dit investeringsplan.

Je hebt nog 45,34% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.

READ  Het is nu mogelijk om een ​​auto te huren met de Navigo Card