Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Groene verzekeringsposter op weg naar buiten?

De sticker was oorspronkelijk bedoeld om eenvoudig te controleren of de auto verzekerd is, en de sticker kan binnenkort van de voorruit verdwijnen. uitleg.

Het is een jaarlijks ritueel: verander je verzekeringssticker achter de voorruit. Dat zal dicht bij de geschiedenis liggen. Het consortium van France Assureurs, dat 247 bedrijven omvat, wil dat hij verdwijnt.

Verbeterde fraudebestrijding

In het algemeen zal het ook gaan om het verwijderen van de groene kaart, het document dat u elk jaar ontvangt met de te scheiden sticker die bevestigt dat uw auto verzekerd is. Voor de vakbond van verzekeringsmaatschappijen zijn deze documenten simpelweg verouderd.

France Assureurs bevestigde in een persbericht dat “de strijd tegen niet-verzekering, waarop deze documenten zijn gericht, inderdaad effectiever kan worden gevoerd via het dossier voor verzekerde voertuigen (FVA), dat sinds 2019 in werking is”.

Dit dossier kan tijdens het onderzoek door de politie worden geraadpleegd. Dit maakt ook controles via automatische flitsers mogelijk om sinds 2019 ook verzekeringen te controleren.

Met een papieren etiket is fraude ook heel eenvoudig. Een bestuurder wiens verzekering is opgezegd kan bijvoorbeeld met zijn kenteken blijven rijden en daarmee uiterlijk verzekerd blijven.

“Frankrijk is een van de laatste landen die zijn burgers verplicht om papieren documenten in te dienen. Duitsland heeft dit formaat bijvoorbeeld sinds 2008 afgeschaft. Dergelijke documenten zijn niet nodig voor circulatie binnen het land.” Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland. In alle betrokken landen is alleen het kenteken het verzekeringsvermoeden waardig”, stelt France Assureurs.

50 miljoen minder papieren documenten

Een ander voordeel van het alleen digitaal overstappen op een autoverzekeringsbewijs is de vermindering van het papierverbruik: elk jaar worden ongeveer 50 miljoen documenten afgedrukt en naar Franse automobilisten gestuurd.

READ  Dacia onthult Duster Extreme

Deze week zijn er gesprekken gestart tussen verzekeraars en betrokken ministeries en moeten er nog aanpassingen worden gedaan. De volgende regering kan het decreet ondertekenen dat dit einde van de groene kaart en sticker vastlegt.