Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lagardère wil zijn radio’s autonomie geven

Wat gebeurt er met de stations Lagardère, RFM, Europe 1 en Virgin Radio? Op dinsdag 10 mei kondigde de groep een reorganisatiestudie aan “oordeel” van de radiopaal. met een idee “Bevestig zijn onafhankelijkheid”. De beoogde hoofdweg, de montage van de drie antennes in Een commanditaire vennootschap op aandelen, waarvan de commanditaire vennoten de vennootschappen van de Lagardère-groep zijn en de beherende vennoot Arnaud Lagardère..

Met andere woorden, het zou gaan om het herscheppen van een juridische structuur die voorheen binnen Lagardère bestond. Tot juni 2021 werd Lagardère gerund door sponsoring, waardoor zijn leider – in dit geval Arnaud Lagardère – solide was. Als bewijs van de kracht van dit soort juridische structuur was het Arnaud Lagardère zelf die er uiteindelijk van afzag en van Lagardère een naamloze vennootschap maakte.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De opkomst en ondergang van het huis van Lagardère: een kroniek van het einde van een rijk

Waarom zou Lagardère een dergelijk mechanisme moeten gebruiken wanneer de groep het onderwerp is van een overnamebod door de Vivendi Group? Volgens de aan financiële analisten verstrekte verduidelijkingen zou de eerste stap niet vóór de verkoop zijn, maar het verstrekken van garanties aan Arcom, de audiovisuele regelgever die ook een advies moet geven over Vivendi’s overname van Lagardère. De groep is eigenaar van Canal +, C8 en CNews, evenals Prisma-kranten. Bollore’s belangstelling voor de media bleef zorgen baren.

financiële bloeding

Door haar radio’s op afstand te houden, wil Lagardère graag laten zien dat het niet Vincent Polloret was die de controle over Europa 1 overnam en dat multilateralisme respectvol is. De Bretonse maker stond echter al aan de basis van de schoonmaak die in het voorjaar van 2021 onderwerp van de publieke radio was. Nog voor de ontbinding van het mecenaat, en terwijl Arnaud Lagardère zijn onafhankelijkheid opeiste.

READ  Apple-medewerkers zijn niet blij met het vooruitzicht om weer naar kantoor te gaan
Lees ook Europe 1 medewerkers demonstreren tegen “Vincent Bollory’s groeiende invloed in de media”

Ondertussen lijdt de radiomagnaat. Europa 1 verliest jaarlijks zo’n twintig miljoen euro. Deze financiële bloeding had het station er een jaar eerder van overtuigd om een ​​kostenbesparingsplan op te zetten, waarbij uiteindelijk meer dan honderd mensen vertrokken. In het najaar was het de beurt aan de muziekzenders RFM en Virgin Radio om hen te dwingen met een baanbeschermingsplan te komen. Gecombineerd vertegenwoordigen de drie antennes een cumulatief publiek van 9,8%, of 5,4 miljoen dagelijkse luisteraars, volgens een Mediametry-verklaring die is opgesteld voor de periode januari-maart. Het vlaggenschipmodel, de Europe 1, bevindt zich al enkele jaren in een vrije val: het daalde tot 3,9% aan het begin van het jaar en bereikte in dezelfde periode in 2010 het record van 10,1.