Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EasyJet verwijdert stoelen uit vliegtuigen vanwege personeelstekort

Het bedrijf zal nu zijn vloot van A319’s in het VK exploiteren met maximaal 150 passagiers aan boord in vergelijking met de gebruikelijke 156, en drie bemanningsleden in plaats van vier.

Low-cost luchtvaartmaatschappij EasyJet, die is getroffen door een personeelstekort dat onlangs heeft geleid tot de annulering van honderden vluchten, zei dat ze zes stoelen uit haar A319-vliegtuig in het VK zal verwijderen om de personeelsbehoeften te beperken.

Deze zomer zullen we onze Britse A319-vloot exploiteren met maximaal 150 passagiers aan boord (vergeleken met 156 op normale tijden, noot van de redactie) en drie bemanningsledenIn plaats van de gebruikelijke vier, zei easyJet in een verklaring aan AFP. Deze wijzigingen hebben betrekking op de 60 vliegtuigen die deel uitmaken van de Britse vloot van A319-vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij, wat aangeeft dat de luchtvaartmaatschappij opereert volgens de Britse burgerluchtvaartregels die één cabinepersoneelslid verplichten voor elke 50 stoelen. easyJet zag zich begin april genoodzaakt honderden vluchten te annuleren – gemiddeld 1.600 dagelijkse vluchten – grotendeels als gevolg van personeel dat het Covid-19-virus opliep, in een tijd waarin de luchtvaartsector, in het bijzonder getroffen door gezondheidsbeperkingen op het hoogtepunt van de pandemie, zag een opleving van de vraag.

zie ook Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft de COVID-19-pandemie eind 2021 tussen de 13 en 17 miljoen doden veroorzaakt.

Beperkte impact

Easyjet worstelt ook met het inhuren van luchthavens en luchtvaartmaatschappijen in het VK, die tijdens de pandemie minder personeel hebben, en nu allemaal tegelijkertijd op zoek zijn naar personeel. De laatste zes stoelen worden vaak de laatste dagen voor vertrek gereserveerd en het bedrijf schat dat de impact op de capaciteit tijdens de zomer beperkt zal zijn. De vermindering van het aantal stoelen in sommige vliegtuigen is:Een efficiënte manier om onze vloot te exploiteren en tegelijkertijd veerkracht in onze activiteiten op te bouwen deze zomer, aangezien we verwachten terug te keren naar ongeveer 2019 reisniveausEasyjet had medio april aangegeven dat het voor de zes maanden tot eind maart een verlies vóór belastingen van 535 tot 565 miljoen pond verwachtte, een daling ten opzichte van dezelfde periode in 2021, en verwelkomde een sterk herstel in boekingen.


zie ook Om Sydney met Londen of New York te verbinden, lanceert een Australisch bedrijf de langste non-stop commerciële vlucht

READ  SNCF kondigt aan dat het geen plastic flessen meer zal verkopen in zijn TGV's