Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk onthult zijn buitensporige ambitie voor het sociale netwerk

Als je het nieuws op sociale netwerken volgt, weet je dat Miljardair Elon Musk kocht Twitter voor een bescheiden bedrag van 44 miljard Amerikaanse dollar. Een astronomisch bedrag dat hij op verschillende manieren wil bereiken, door de implementatie van enorme transformatieprojecten op het sociale netwerk volgens documenten die zijn opgesteld voor investeerders. uitleg.

Twitter: Elon Musk wil het sociale netwerk opblazen

We hebben het je uitgelegd in Een eerder artikel vind je hierMaar Elon Musk betaalde geen 44 miljard dollar om alleen Twitter te kopen. Werkelijk, Profiteer hiervoor van de hulp van investeerders. In de details die naar de autoriteiten zijn gestuurd die verantwoordelijk zijn voor het valideren of certificeren van de overname van het sociale netwerk door de miljardair, kunnen we weten dat hij persoonlijk 21 miljard uit zijn zak heeft betaald, maar 7.139 miljard is afkomstig van andere investeerders, zoals Larry Ellison (oprichter van Oracle), Qatar Holding LLC Of de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal.

In het beleggersrapport van The New York TimesWe kunnen dus lezen dat Elon Musk inderdaad onevenredige ambities heeft op het gebied van het sociale netwerk. Het netwerk genereert momenteel ongeveer $ 5 miljard aan inkomsten, een stijging van $ 1,9 miljard in 2019. Volgens dit rapport is Elon Musk van plan dit aantal aanzienlijk te verhogen, met een jaarlijkse omzet van $ 26,4 miljard (€ 24,98 miljard) in 2028 en tot $ 9,4 miljard aan cashflow.. We zijn ver verwijderd van de non-profitbeloften die de miljardair eerder in april deed. De taak lijkt faraonisch, vooral als je weet dat het sociale netwerk niet bepaald bekend staat om zijn winstgevendheidsmodel. Tussen 2015 en 2020, Twitter heeft veel on-demand operaties geïmplementeerd om verliezen te beperken. De sluiting van veel van haar dochterondernemingen, waaronder: Liaan en ontslagen meer dan 1.000 medewerkers.

READ  Derde instorting internet en vaste telefoon in 10 dagen in Valsper: Knaagdieren deze keer?

Hoe geld verdienen met Twitter?

Achter de beschermende façade van deze ruimte voor vrije meningsuiting heeft Elon Musk veel te doen als hij zijn beloften wil nakomen. Maar Het wordt voornamelijk gebruikt om investeerders gerust te stellen, om in het spel van vulgaire ambities van de zakenman te passen. We weten al dat hij het Twitter-algoritme gratis wil maken, zodat iedereen zeker is van wat er op het netwerk gebeurt. Maar om dit te doenHij zal het beleid van 90% van de inkomsten van de site moeten wijzigen door middel van advertenties. In het rapport legt hij uit dat hij naar een gelijke verhouding tussen abonnement en adverteren wil gaan, namelijk 45%/45%. Je weet misschien niet dat Twitter een betaalde abonnementsservice heeft genaamd blauwe twitterdit is normaal. De service is momenteel niet beschikbaar in Frankrijk, maar alleen in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië.

maar dat is niet alles. Elon Musk is van plan het aantal werknemers dat op Twitter werkt te verhogen van 7.500 momenteel naar 11.100 in 2025. Waar Twitter in het recente verleden al uit de dienst is gehaald en waar Het personeel is niet te kalm om onder de controle van deze nieuwe baas te levenHet is moeilijk in te zien hoe de rijkste man ter wereld in staat zal zijn om het sociale netwerk winstgevend te maken en deze doelen te bereiken. De bedrijven die het meest verloren waren de andere bedrijven van Elon Musk, zoals Tesla, dat al 10% van zijn aandelen had verloren toen de overname werd aangekondigd.. Al-Kindi zal moeten bewijzen dat zijn economisch model effectief is als hij zijn doelen wil bereiken en de aandeelhouders van al zijn dochterondernemingen gerust wil stellen. Op dit moment lijkt de taak moeilijk.

READ  Welke winkels zijn op Pinkstermaandag open?