Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

La Poste zal de postbezorging vertragen om geld te besparen

Digitale concurrentie – Om de daling van het postvolume en de recordtekorten tegen te gaan, verlengt La Poste de bezorgtijd van de post vanaf 2023.

Om nu post te ontvangen, duurt het twee dagen. Binnenkort zijn er drie nodig. Als er minder gebruik is gemaakt van berichtenverkeer, is dit volume met de coronacrisis afgenomen. De huishoudens van vandaag sturen vijf prioriteitsbrieven per jaar, tegen 45 in 2008.

Als gevolg hiervan liep het tekort van het bedrijf in 2020 aanzienlijk op tot 1,3 miljard euro. Indien een tekort wordt gehandhaafd, zou dit gevolgen moeten hebben voor de activiteiten van de andere groep die onderhevig is aan concurrentie, met name logistiek en bankwezen.

Alle info over

Mogelijk banenverlies

Geconfronteerd met deze moeilijkheden, werd aangekondigd na een ontmoeting met de premier op donderdag In een persbericht Dat La Poste zou hebben bespaard door de bezorgtijden van brieven te vertragen van D + 2 naar D + 3. Het bedrijf zou dit nieuwe aanbod tegen 2023 klaar moeten hebben.”Deze veranderingen zullen worden uiteengezet in het volgende bedrijfscontract tussen de staat en La Poste, dat eind 2022 zal worden opgesteld.‘, geeft de tekst aan. Voor de gebruikers die door TF1 worden ondervraagd in de video bovenaan dit artikel, lijkt deze snelheidsverandering voorheen niet alarmerend.

“Het hangt ervan af of het push-brieven zijn of niet, want dan kunnen we herinneringen of dat soort dingen krijgen”, toegeschreven aan een voorbijganger, terwijl een ander dit bevestigt “Zo niet, dan zijn er opgenomen berichten en zijn er andere manieren om e-mail sneller te krijgen.”

Lees ook

  • Regionaal: La Poste zal 5 miljoen verkiezingsenveloppen uitdelen in plaats van Adrexo
  • Zal de beroemde rode postzegel van La Poste verdwijnen?
READ  Wie kan profiteren van de nieuwe bonus van 1000 euro voor het plaatsen van een cv-ketel?

Dit besluit kan ook leiden tot minder banen bij postbodes en bij sorteerplatforms. Om de universele postdienst te financieren, wil de staat het bedrijf ook steunen door minimaal 500 miljoen euro te betalen. De regering zei dat de verenigbaarheid van deze toewijzing door de Europese Commissie moet worden verklaard.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Mubasher – Covid-19 in Frankrijk: 19.561 nieuwe gevallen en 26 doden binnen 24 uur

Gezondheidspasjes in ziekenhuis en verpleeghuizen: uiteindelijk wel, behalve in noodgevallen

COVID-19: In India brak de ‘zwarte schimmel’-epidemie alle records

COVID-19: Italië legt vanaf 6 augustus een sanitaire vergunning op in veel afgesloten ruimtes

LIVE – De Olympische Spelen in Tokyo zijn officieel geopend!

LCI-logo
Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn de
Geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
publiciteit beroemdheid .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.