Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de krant Le Monde heeft het Palestijnse Nationale Front een gerechtelijk onderzoek geopend

In april werd een gerechtelijk onderzoek geopend op verdenking van het kopen van stemmen, misbruik van bedrijfsmiddelen, onjuiste rekeningen en valse of misleidende informatie in de zaak tussen Lagardere Group en Amber Capital Fund.

De Nationale Financiële Aanklager (PNF) opende in april een gerechtelijk onderzoek naar verdenking van het kopen van stemmen, misbruik van bedrijfsmiddelen, onjuiste rekeningen en valse of misleidende informatie in de zaak die werd betwist. Lagardère collectie Amber Capital Fund, Friday Night Says de wereld .

Sindsdien heeft de opening van dit gerechtelijk onderzoek geleid tot de benoeming van een onderzoeksrechter, voegt de krant eraan toe, die geen enkele bron vermeldde maar aangeeft dat de National Financial Prosecutor besloot een klacht van het Britse activistische investeringsfonds in Februari. Amber hoofdstad. In antwoord op een vraag van AFP reageerden noch de Lagardère-groep, noch het Palestijnse Nationale Front vrijdagavond om commentaar te geven op deze informatie.

Eind april bereikte de Lagardère-groep overeenstemming met haar belangrijkste aandeelhouders – Vincent Polloré, Bernard Arnault en Amber Capital in de voorhoede – over de netelige kwestie van haar bestuur. Hij had zich ook aangemeld “Dealovereenkomst” Amber Capital heeft een einde gemaakt aan de verschillende rechtszaken waar het jarenlang tegen was.

Arnaud Lagardère, zes jaar CEO

Bedreigd met blokkades en geconfronteerd met de economische moeilijkheden van zijn groep – eigenaar van Hachette Livre en verschillende media, waaronder Radio Europe 1 en de Paris Match Weekly – tijdens de pandemie, werd Arnaud Lagardère, 60, gedwongen zich over te geven aan machtige aandeelhouders, maar door zeker te stellen een zesjarige CEO-positie Jaren. Het transformatieproject, dat eind april werd voorgesteld en eind juni tijdens een openbare vergadering werd gevalideerd, maakte een einde aan de ongebruikelijke situatie van de door aandelen beperkte groep, waardoor de erfgenaam Jean-Luc Lagardère onbreekbaar werd ondanks een kleine minderheid in de hoofdstad.

READ  2 aankomende kanalen, 2 extra functies voor sommige Freebox-abonnees, Pop .update

Voorafgaand aan deze uitkomst duurde de strijd om invloed maandenlang tussen Vincent Bollore (Vivendi) gelieerd aan het Amber Capital Fund (oprichter van Bomber Against Governance), de rijkste man van Frankrijk en CEO van LVMH, Bernard Arnault.