Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

La Palma vulkaanuitbarsting – sterke activiteit en nieuwe snelle lavastroom woensdagavond in Cumber Vega

Sterke Stromboliaanse activiteit werd woensdag vroeg in de avond geregistreerd in de krater van de vulkaan La Palma, die al 60 dagen aan het uitbarsten is en zijn activiteit heeft veranderd in vergelijking met de afgelopen dagen.

Hoewel de vulkaan de afgelopen dagen tekenen van vertraging vertoonde, merkten specialisten deze woensdagavond een meer uitbarstingsfase op in de Cumber Vega-krater. De zogenaamde “Stromboliaanse” fase is genoemd naar de vulkaan op Sicilië met een zeer hoog explosieve lava-uitbarsting.

Intense Stromboliaanse activiteit om 17.00 uur (Canarische tijd) vanuit het astronomische gezichtspunt van Llano del Jable. pic.twitter.com/8j5siokPvX

involcan 17 november 2021

Bovendien stroomt de 60 dagen oude uitbarstende vulkaan nu door een nieuw pad en zou de lava zich voortbewegen met een vrij indrukwekkende snelheid van 70 meter per uur.

Meer afbeeldingen van Llano del Jable Astronomical Viewpoint waar rechts nieuwe lava te zien is pic.twitter.com/gF90xOexO2

involcan 17 november 2021

Een explosieve hervatting van de activiteit van de vulkaan, die afgelopen ochtend gepaard ging met 117 seismische bewegingen op het eiland La Palma.

Daarom is Cumbre Vieja opnieuw verhuisd en hervatte de activiteit van hetzelfde niveau als de activiteit van afgelopen oktober, wat niet het einde van de uitbarsting op korte termijn aangeeft.

Sinds het begin van de vulkaanuitbarsting heeft lava 1.467 gebouwen verwoest en zijn bijna 500 mensen verplaatst.

READ  Italië laat het masker vallen en Cuba prijst de effectiviteit van zijn vaccin