Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

3e dosis COVID-19-vaccin voor kinderen van 50-64 jaar (en jonger): wat u moet weten

Vaccinherinnering – Kinderen van 50 tot 64 jaar kunnen een afspraak maken (voor een datum van 1 december) als het meer dan zes maanden geleden is dat ze hun tweede dosis hebben gekregen. Op dit moment is deze derde injectie niet verplicht voor hen om gezond te blijven.

Voor mensen van 50 tot 64 jaar start u niet vóór 1 december met uw derde dosis injecties, maar ze kunnen het nu al verwachten. We zijn aan het evalueren.

Wanneer maak je een afspraak?

Mensen van 50 tot 64 jaar kunnen nu hun derde dosis plannen als het meer dan zes maanden geleden is sinds hun tweede dosis. In december zullen meer dan 3 miljoen Fransen in deze staat zijn. Voor hen is vaccinatie momenteel niet verplicht om gezond te blijven.

Alle informatie over

COVID-19: de vaccinatie-uitdaging

Waar maak je een afspraak?

De derde dosis, Pfizer of Moderna, kan worden gegeven aan een arts, apotheker, verpleegkundige, verloskundige of vaccinatiecentrum. In een apotheek in Clamart (Hauts-de-Seine), waar het TF1-team op bezoek was, sprongen de reserveringen bijvoorbeeld omhoog na de toespraak van president Emmanuel Macron. Apotheker Catherine Diplemas legt in het verslag bovenaan het artikel uit dat klanten hen de volgende dag belden.

Hoe zit het met een boosterdosis voor mensen onder de 50?

In sommige gevallen kunnen mensen onder de 50 al last hebben van de boosterdosis. Het is verplicht voor iedereen die slechts één Janssen-vaccin heeft gekregen en gezond wil blijven. Het wordt ook aanbevolen, ongeacht de leeftijd, voor mensen met comorbiditeiten of immunodeficiënties. Het is eindelijk mogelijk voor iedereen die Covid heeft opgelopen en dus maar één dosis heeft gekregen.

READ  abnormaal. Hij verdwijnt voor 16 jaar uit angst om aan zijn ouders te bekennen dat hij de examens niet heeft gehaald

Lees ook

  • Covid-19: het vaccin passeert in plaats van gezondheid in het licht van de vijfde golf?
  • COVID-19: Is een vierde injectie nodig na de derde dosis van het vaccin?

Als je geen interesse hebt, kun je bijvoorbeeld aan het eind van de dag je geluk beproeven. In Straatsburg bijvoorbeeld, het vaccinatiecentrum dat door TF1-reporters wordt bezocht, weerhoudt zich er niet van om de doelstelling uit te breiden omdat er geen doses meer beschikbaar zijn. “We hebben wettelijke kaders die ons van de overheid zijn gegeven, maar die beperking hebben we niet meer met betrekking tot het vaccin. Als er iemand op consultatie komt en we hebben een dosis beschikbaar, dan laten we dat natuurlijk zien.”Dr. Alexander Welts, Assistant General Practitioner of Health in het stadhuis van Straatsburg bevestigt. Dit zijn echter uitzonderingen. Momenteel is het voordeel van de derde dosis voor de gehele populatie niet aangetoond.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Neemt de bestuiver echt de meeste plaatsen in het ziekenhuis in?

Live-uitzending – Vaccinatie: “De eerste injectiedata verhoogd met 20%”, zegt Gabriel Attal

COVID-19: Frankrijk zou tegen januari ‘1.000 ziekenhuisopnames per dag kunnen bereiken’, waarschuwt Olivier Veran

Patiënt van Celine Dion: Wat is ze echt van plan?

Jean-Michel Blanquer verzet zich tegen de introductie van het universele voornaamwoord “iel” in het woordenboek Petit Robert.