Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het pad van de “diplomatieke boycot” door Washington keert terug naar de Olympische Spelen in Peking

Volgens de Washington Post zal het Witte Huis naar verwachting aan het einde van de maand aankondigen dat noch president Joe Biden, noch enige andere Amerikaanse regeringsfunctionaris de Spelen van Peking zal bijwonen.

hypothese diplomatieke boycot Door de Verenigde Staten lijkt op de Olympische Winterspelen die in februari in Peking worden gehouden, om te protesteren tegen mensenrechtenschendingen in China vorm aan te nemen, wat positieve reacties oproept van sommige Amerikaanse gekozen functionarissen.

De Washington Post Op dinsdag 16 november, onder vermelding van bronnen die bekend zijn met de zaak, werd gemeld dat het Witte Huis naar verwachting binnenkort zal aankondigen dat president Joe Biden of een andere Amerikaanse regeringsfunctionaris de Spelen van Peking niet zal bijwonen. Dit is geweldig diplomatieke boycot, en niet allemaal, zou het mogelijk moeten maken om te protesteren tegen de onderdrukking van Oeigoerse moslims in Xinjiang, China, beschreven als “Genocide” door Washington, terwijl Amerikaanse atleten kunnen concurreren.

De krant specificeert dat Joe Biden dat moet doen “Keurt goed” Eind november werd deze optie officieel aanbevolen door zijn adviseurs. In antwoord op een vraag dinsdag over een mogelijke boycot, bleef de woordvoerder van het Witte Huis beperkt tot te zeggen dat deze kwestie niet aan de orde is gesteld door de Amerikaanse president en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping tijdens hun virtuele top maandagavond, zonder te praten over de verdiensten van de beslissing. Zonder op officiële bevestiging te wachten, verwelkomden veel gekozen functionarissen deze mogelijke keuze.

READ  Brussel stelt voor om de toegang tot de Europese Unie toe te staan ​​voor geïmmuniseerde reizigers uit derde landen

“De juiste keuze”

“Ik heb altijd gepleit voor een diplomatieke boycot van de Olympische Spelen in Peking en hoop dat de regering een krachtig signaal afgeeft aan de Chinese Communistische Partij zonder Amerikaanse atleten te straffen.”Republikeinse senator Mitt Romney reageerde op Twitter na het publiceren van een bestand Washington Post. Jim Risch, de Republikeinse leider in de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken, gaf ook een verklaring af waarin stond dat een dergelijk besluit zou zijn: “De juiste keuze”. De democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, had in mei opgeroepen tot een diplomatieke boycot Van de in China georganiseerde Olympische Spelen kreeg hij destijds een boze reactie van de Chinese autoriteiten.

Maar veel Republikeinse haviken dringen er bij Joe Biden op aan om verder te gaan, met een volledige boycot van sportcompetities door zowel officials als Amerikaanse atleten.