Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

2 brandweerlieden gewond, 2 gearresteerd

Agence France-Presse vernam dat twee brandweerlieden gewond raakten en twee mensen werden gearresteerd, maandag 15 november, in Guadeloupe tijdens de eerste dag, onderbroken door incidenten van een onbeperkte algemene staking tegen de verplichting tot vaccinatie en gezondheidskaart. Het is de vervolging.

Er kwamen botsingen met brandweerlieden en gendarmes die aanvielen voordat ze op hen gericht waren met waterslangen waarmee de brandweerlieden te maken hadden. Twee brandweerlieden raakten gewond. Tijdens deze verloving zei Jocelyn Zhou, vertegenwoordiger van de FO Trade Guild.

Andere incidenten tussen stakers en de politie leidden tot de arrestatie van twee politieagenten “De kroniek van herhaalde bedreigingen voor een politieagent”, zei de aanklager uit Pointe-à-Pitre.

Lees ook Covid-19: vaccinatieverplichting uitgesteld tot 31 december in Martinique, luchtverkeer verstoord in Guadeloupe

Maite Hubert Matomo, secretaris-generaal van de General Union of Guadeloupe Workers (UGTG), een zeer invloedrijke vakbond op het eiland, beschreef de arrestaties als ” spanning “. aan de kaak gesteld in een persbericht “een ernstige schending van de fundamentele vrijheid van het stakingsrecht” en ik belde “Alle leden en activisten om de gelederen van de staking te versterken.”.

“zal omhoog gaan”

Volgens de Tunesische Algemene Arbeidsunie (UGTT) in een tweede persbericht gingen op oproep van de vakbond werknemers van veel instellingen in de medische en sociale sector in staking, evenals werknemers van verschillende hotels tijdens de start van het toeristenseizoen.

Gedurende de dag werden min of meer kortstondige dammen gebouwd. “zal omhoog gaan”Jocelyn Zoe bevestigd aan AFP. “We zijn tussen de 70% en 75% niet gevaccineerd. Behalve om een ​​minimaal serviceniveau te garanderen, wordt ons verzoek gedaan via dagvaardingen. We begrijpen niet waarom, niet vaccineren is geen probleem.”, Bespot.

READ  Studie vindt Covid: deltavariant veroorzaakt geen ernstigere gevallen bij kinderen

Demonstranten sloten verschillende benzinestations en veel automobilisten bestormden stations die open bleven, uit angst dat de staking de brandstoftoevoer zou aantasten.

De oproep tot een algemene staking voor onbepaalde tijd werd gelanceerd door een groep vakbonden en burgers van Guadeloupe om te protesteren tegen de gezondheidskaart en vaccinatieverplichting voor zorgverleners tegen Covid-19.

De wereld met AFP