Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kurkisolatieplaten: alle informatie!

Kurkisolatieplaten: alle informatie!

Als gevolg hiervan verbeteren kurkisolatiepanelen uw wooncomfort aanzienlijk.

Wilt u uw huis isoleren en twijfelt u vanwege de verscheidenheid aan beschikbare materialen? Hier is alles wat je moet weten Isolatiepanelen van kurk Om u te ondersteunen bij het realiseren van uw project.

Kenmerken van kurksandwichpanelen

kurk Het is een stof die in de vorm van boomschors (kurkeik) in de natuur voorkomt, en de extractie ervan volgt een strikte en natuurvriendelijke procedure om snelle achteruitgang van bomen te voorkomen. In Frankrijk wordt kurk voornamelijk gebruikt in de vorm van Geëxpandeerd foamboardHet meeste wordt gebruikt bij de vervaardiging van kurken voor wijnflessen.

De eigenaardigheid van geëxpandeerde kurk is dat het in omvang kan verdubbelen door het slechts tot 300 ° C te verwarmen.

Biedt deze functie Isolatiepanelen van kurk Uitstekende thermische weerstand met een weerstandscoëfficiënt die schommelt tussen 7 en 8, vooral omdat kurk zeer goed bestand is tegen vuur in tegenstelling tot houtvezels en andere meer algemeen gebruikte natuurlijke isolatoren.

We herinneren ons dat gemiddelde leeftijd De kurk-isolatieplaat heeft een levensduur van 50 jaar, wat meer dan genoeg is om voor een lange tijd in uw behoeften te voorzien. Als gevolg hiervan zijn kurkisolatiepanelen zeer effectief en bieden ze geluids- en hittebestendigheid die goed geschikt is voor alle huizen, ongeacht in welk gebied u woont, in een nieuw gebouwd of ouder huis.

Voordelen van geïsoleerd foamboard

Weet dat kurk al eeuwenlang door de mens wordt gebruikt en nog steeds zeer succesvol is, zijn efficiëntie en duurzaamheid hebben het tot een van de bondgenoten van de mens gemaakt in Het bouwveld De oudste monumenten dateren uit de oudheid. Deze ijver van de kurkenman kan worden verklaard door de verschillende voordelen die het biedt, met name:

  • groot gebruiksgemak: de kurk is al heel licht, waardoor hij heel gemakkelijk op verschillende ondergronden aan te brengen is;
  • Ongewone veelzijdigheid: Kurk kan in zijn natuurlijke vorm worden gebruikt, omgezet in panelen of korrels om muren, ontbrekende plafondruimtes of zelfs vloeren te isoleren;
  • Hoge thermische weerstand: in de winter fungeert kurk als een schild tegen de buitenlucht, terwijl de lucht in de zomer vrij kan circuleren voor ventilatie binnenshuis.
READ  Waarom blijft goud investeerders aantrekken?

Het is belangrijk om aan te geven dat kurkborden aanwezig zijn Duurder dan industriële isolaties, maar ze bieden meer opwindende aanbiedingen dan die van de laatste. De impact op de energierekening is aanzienlijk.

Kurkplaat en geluidsisolatie

Vanwege de dichtheid van deze cellen en hun vermogen om hun grootte te verdubbelenKurkplaten zijn uitstekende geluidsisolatoren. Kurk absorbeert geluidsgolven en voorkomt de overdracht ervan in de ruimte om te voorkomen dat u uw buren stoort, vooral omdat deze panelen, vaak gemaakt van samengeperste kurk, zelfs worden gebruikt om muziekopnamestudio’s te isoleren.

Daarom kan kurk ideaal worden gebruikt bij het isoleren van aangrenzende muren, het corrigeren van akoestische fouten en het akoestisch isoleren van plafonds en muren om te voorkomen dat middelhoge en hoge geluiden tussen verschillende kamers van het huis resoneren.