Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kies het juiste hout als het niet..

Kies het juiste hout als het niet..

Velen van jullie gebruiken een bestand Kachel of houtkachel als warmtebron. Maar wist je dat niet alle houtsoorten gelijk zijn gemaakt? Sommige houtsoorten produceren meer warmte en gaan langer mee dan andere, terwijl sommige juist daarom moeten worden vermeden risico’s die ze bieden.

Of je nu voor de eerste keer brandhout koopt of gewoon je kennis wilt verbeteren, in dit artikel vind je tips over: Kies het juiste brandhout voor uw kachel of open haard.

Waarom zou u uw brandhout verstandig kiezen?

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het gebruik van een kachel of houtkachel is de houtsoort die je stookt. Sommige houtsoorten zijn beter dan andere als het gaat om warmteafgifte en brandduur. Andere houtsoorten moeten volledig worden vermeden, omdat ze schadelijke gifstoffen in uw huis kunnen afgeven.

Wat is uw verwarmingsbehoefte met uw houtkachel?

Een van de eerste dingen waar u op moet letten bij het kiezen van hout voor een houtkachel, is uw verwarmingsbehoefte.

Gebruikt u uw houtkachel als uw belangrijkste verwarmingsbron? Of gaat het meer om de sfeer?

Als u uw Houtkachel als belangrijkste warmtebronKies dan voor een zwaardere houtsoort. Deze bossen hebben de neiging om Duurdermaar ze hebben ook kracht hogere calorie. Dit betekent dat ze produceren meer warmte En gaan langer mee.

Aan de andere kant, als u Uw houtkachel is er vooral voor sfeer, kunt u een lichtere houtsoort kiezen. Deze houtsoorten zijn over het algemeen minder duur en nemen minder ruimte in beslag bij opslag. Ze produceren echter niet zoveel warmte en gaan niet zo lang mee als hun zwaardere tegenhangers. Dennen en populieren zijn voorbeelden van lichte houtsoorten

READ  De roze zakjes Alsa-gist gemaakt in Frankrijk, het is klaar!

Licht hout en zwaar hout.

Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van brandhout, is om de verschillen ertussen te kennen Licht hout of zwaar hout.

licht hout Over het algemeen goedkoper dan zwaar hout, maar het bevat ook: Minder caloriewaarde. Dit betekent dat er meer licht hout nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren als zwaar hout. Licht hout is echter gemakkelijker op te slaan en neemt minder ruimte in beslag dan zwaar hout.

Als u uw Houtkachel vooral voor sfeerLicht hout is een goede keuze. Maar als een houtkachel de belangrijkste warmtebron is, dan is het beter om voor zwaar hout te kiezen.

Hard hout en zacht hout

Een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw hout, is of u hardhout of zachthout wilt. Hardhout is dichter dan zachthout, waardoor het langzamer brandt en meer warmte produceert. Hardhout is echter duurder dan zachthout. Aan de andere kant brandt zachthout snel en produceert het niet veel warmte. Maar het is ook goedkoper dan massief hout.

Als u een consistente en consistente warmtebron wilt, is hardhout de juiste keuze.

Maar als u alleen op zoek bent naar een bestand Snelle warmtetoevoerNaaldhout zal het doen.

Welk hout mag niet in een open haard worden gebruikt?

We raden het gebruik van houtsoorten zoals kastanje en plataan af, omdat deze de neiging hebben te splijten en gevaarlijk kunnen zijn.

Bossen om te vermijden

Kastanjebomen en platte bomen moeten worden vermeden omdat ze de neiging hebben te splijten. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat splinters kunnen vliegen en u of uw gasten kunnen raken. Ook produceren deze houtsoorten veel vonken die gemakkelijk een vuur kunnen maken buiten de haard. Als je deze bossen moet gebruiken, zorg er dan voor dat je handschoenen draagt ​​en een brandblusser bij de hand hebt, voor het geval dat.

READ  Prix ​​des carburants : avez-vous droit à la nouvelle indemnité kilométrique de 150 euro ?

Ander te vermijden hout

Over het algemeen is het het beste om alle naaldhoutsoorten, zoals dennen of sparren, te vermijden. Deze houtsoorten branden erg snel en geven niet veel warmte af. Hardhout is altijd de beste keuze voor vuren omdat het langzaam en gelijkmatig brandt.

concluderen

Voor de dagelijkse verwarming kies je best een houtsoort die langzaam brandt en veel warmte afgeeft. Als je kachel of haard meer decoratieve functies heeft, heb je misschien liever een houtsoort die snel brandt en niet veel warmte produceert.