Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kunstmatige intelligentie maakt GTA V realistischer maar minder mooi

Een team van onderzoekers bij Intel nam de uitdagende taak op zich om GTA V realistischer te maken dankzij AI-interventie. De indrukwekkende resultaten stellen het nut van hyperrealisme in videogames nog steeds ter discussie.

Is het spel realistischer, noodzakelijkerwijs mooier? Dit is de vraag die de ingenieurs bij Intel zichzelf hebben gesteld door het te maken Een AI die in staat is om GTA V-beelden om te zetten in een realistische weergave.

Deze kleine technische prestatie werd bereikt dankzij Om een ​​team te maken van Intel Intelligent Systems Lab, Een cel gewijd aan onderzoek op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning en robotica bij Intel. Als inleiding op hun onderzoeksartikelenDe drie auteurs legden uit dat, Realistisch is al een halve eeuw het doel van videogameafbeeldingen En dat recente ontwikkelingen in de wereld van kunstmatige intelligentie het beste mogelijk maken Overbrug de uiterlijke kloof tussen kunstmatige en echte foto’s ».

Mercedes overal, realisme overal

Om dit te bewijzen, hebben de onderzoekers de afbeeldingen van GTA V, het zeer populaire spel van Rockstar, aangepast om ze een realistischer uiterlijk te geven en om hun resultaten te laten zien in foto’s en video.

Om GTA V realistischer te maken, heeft het Intel-team zelfgemaakte AI gevoed Met Cityscape-database, Waarin veel foto’s van de stedelijke omgeving staan. Vervolgens had de machine de taak om de spelafbeeldingen in verschillende “lagen” te verdelen. Hierdoor krijgt u een compleet en nauwkeurig beeld van vele aspecten van uw scherm, zoals scèneverlichting, de achterkant van de camera, afstanden en zelfs de helderheid van 3D-objecten. Met slimme beeldoverlay van Cityscape en GTA heeft de AI realistischere beelden opgeleverd.

READ  Over 250 miljoen jaar zal de aarde onbewoonbaar zijn
Aan de linkerkant is GTA V, aan de rechterkant is de verbeterde afbeelding // Bron: Intel ISL

Dit proces lijkt misschien eenvoudig op papier, maar het vereist eigenlijk veel werk van onderzoekers, omdat de machine learning-methoden die traditioneel in dit soort processen worden gebruikt, hier zeer willekeurige resultaten hebben opgeleverd. Een van deze wegen voegde bijvoorbeeld Mercedes-motieven toe aan alle auto’s, simpelweg omdat de stadsbeelden voornamelijk uit Duitsland komen, waar veel van de Mercedes-Benz op de wegen staan.

Moeten videogames erg realistisch zijn?

Om deze problemen aan te pakken, werd besloten om de AI niet toe te staan ​​de volledige context van de afbeelding te analyseren (wat in deze gevallen meestal wordt gedaan om het apparaat zijn omgeving te helpen begrijpen), maar om elke afbeelding in het spel te verdelen. in kleine stukjes, om ze te matchen met de echte afbeeldingen. Zo worden kleine elementen van het GTA-landschap, zoals het uitzicht van een fietser of een scheidslijn op de snelweg, vergeleken met soortgelijke beelden op Cityscape.

Afbeeldingen gebruikt om GTA te bouwen // Bron: Intel Intelligent Systems Lab

Het door Intel behaalde resultaat was indrukwekkend. De beelden die het resultaat zijn van hun ervaringen, lijken heel dicht bij onze realiteit. Het is echter vaak minder een lust voor het oog. Het extreme contrast van de 3D-weergave, de verzadigde kleuren van het gewicht en de zwerm aan details maken plaats voor een realistischer, maar minder rijk zicht.

Door de jaren heen hebben videogames een specifieke grammatica en universum ontwikkeld die we gewend zijn. Heldergroene bomen en donzige wolken schokken je niet zoals in videogames zoals in het leven. Het toepassen van hyperrealistische therapie op GTA leidt tot het verlies van een deel van de gaming-identiteit, net zoals De “lastige vallei” van mensen.

READ  Witte Azijn: Hier zijn 14 dingen om nooit mee schoon te maken

Beeldkrediet van de persoon:
Rock spellen

Deel op sociale media

Vervolg in de video