Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een zending asteroïdenstof op weg naar de aarde

De Osiris-Rex-missie is verre van voltooid. Na met succes monsters te hebben verzameld van de bijna-aardse asteroïde Bennu, is het ruimtevaartuig nu op weg naar huis. De capsule zal naar verwachting in september 2023 boven de aarde vallen.

Terug in september 2016. Vanaf de lanceerbasis Cap Canaveral (Verenigde Staten), prof Raket Lanceerde Atlas-sonde NASA Gedoopt Osiris Rex. Van zijn echte titel Activa – Spectrale interpretatie – Identificatie van hulpbronnen – Beveiliging – Badmeester. Zijn doel: de asteroïde bestuderen NEO Bekend om Astronomische wetenschappers Onder de naam Bennu en monsters ervan naar onze aarde brengen.

Aanstaande maandag 10 mei na bijna vijf jaar in de ruimte en veel avonturen, Osiris Rex De hoofdmotoren draaiden zeven minuten op volle toeren. Zijn belangrijkste manoeuvre sinds zijn aankomstAsteroïde Bennu in de buurt van de aarde In 2018 werd de machine voortbewogen met een snelheid van ongeveer 1000 km / u. De richting van zijn thuisplaneet. Verwachte aankomst na … twee en een half jaar! 24 september 2023, om precies te zijn.

Onthoud dat Osiris-Rex afgelopen oktober monsters heeft verzameld van de Benno oppervlak. Een echte prestatie! Vooral omdat de missie omstandigheden heeft ontdekt – kleine brokken steen in de ruimte lanceren, of land vol met rotsen, enz. Dit dwong de ingenieurs hun landingsstrategie volledig te herzien. Hoewel het ruimtevaartuig zich honderden miljoenen kilometers van de aarde bevond. En dat de klep in de verzamelkamer fluctueerde. Hij weigerde af te sluiten en het waardevolle stof de ruimte in te laten ontsnappen.

Alvorens samples terug te sturen, al veel lessen

Osiris-Rex-teams schatten minstens 400 g, het aantal monsters dat uiteindelijk in de speciale capsule wordt gedeponeerd die door de missie wordt vervoerd. Getuigen kunnen dat niet De vorming van ons zonnestelsel En onze aarde is een bewoonbare planeet.

READ  Astronomen hebben de grootste bekende kosmische explosie geregistreerd

À son retour au voisinage de la Terre – à environment 10.000 kilomètres tout de même -, la capsule se séparera du reste de l’engin – si l’opération échoue, un plan de sauvetage est prévu pour 2025 – et tombera at ‘Sfeer Van onze planeet. Ondertussen wordt van Osiris Rex verwacht dat hij langzaam langskomt en sterft op een pad naar binnenBaan Venus. Tenzij het genoeg brandstof had om zijn missie uit te breiden naar een andere asteroïde. De haalbaarheid van een dergelijke missie moet deze zomer bekend worden gemaakt.

Het retourpad wordt voornamelijk bepaald door zwaartekracht van de zon. Maar de ingenieurs plannen al enkele aanpassingen. In het bijzonder een paar weken voordat de capsule terugkeert naar de aarde. Om nauwkeurig de locatie en hoek van de lancering in de atmosfeer te bepalen. Omdat de introductie te laag is, kan de capsule uit de atmosfeer stuiteren. Terwijl een zeer hoge ingang kan roken.

Ondertussen heeft de Osiris-Rex-missie al geholpen bij het bevestigen of weerleggen van enkele theorieën. Bennu’s koolstofrijkdom of zelfs oude watervlekken die vanaf de grond zijn gespot, zijn geverifieerd. Het feit dat hoeveel de hitte Uitgestraald door de asteroïde verraadt de reflectie van een glad oppervlak. “Deze missie benadrukt waarom we op een aantal manieren aan wetenschap en onderzoek moeten doen. Zowel vanaf de grond als van dichtbij in de ruimte. Omdat aannames en modellen niets meer zijn dan … aannames en modellen.”Heather Innos, hoofdonderzoeker van het Osiris-Rex-team, concludeert in A. NASA persbericht.