Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Instagram biedt aan om je eigen voornaamwoord en zelfs je nieuwe voornaamwoord te kiezen

Geplaatst op donderdag 13 mei 2021 om 07:22 uur

Instagram-gebruikers kunnen nu het voornaamwoord weergeven waarnaar ze willen verwijzen, ongeacht het geslacht van de baby, een trend die in progressieve kringen in de Verenigde Staten terrein wint.

‘Voeg voornaamwoorden toe aan je profiel’, tweette de app voor het delen van foto’s en video’s, die door meer dan een miljard mensen over de hele wereld wordt gebruikt, dinsdag.

Het nieuwe in te vullen veld (achter de naam, vóór de bijnaam en de cv) is optioneel en de gebruiker kan aangeven of zijn voornaamwoorden op zijn openbare profiel verschijnen of alleen voor zijn abonnees.

Een vrouw die zich als dit identificeert, kan bijvoorbeeld ‘zij / zij’ weergeven, de vrouwelijke voornaamwoorden in de Engelse taal.

Het neutrale woord “zij / zij” wint aan status in de Verenigde Staten, waar het wordt gebruikt door zogenaamde “niet-binaire” mensen, die zich niet identificeren als mannelijk of vrouwelijk.

Steeds meer apps bieden deze mogelijkheid aan, omwille van de inclusiviteit. In grote Amerikaanse steden hebben sommige winkels stickers gepost met berichten als: “Ga alsjeblieft niet uit van het geweten van onze werknemers.”

In bedrijven of bij groepslessen worden medewerkers of deelnemers vaak uitgenodigd om zich met naam en geweten voor te stellen.

Op Instagram is de keuze groot: hij / zij (il), zij / zij (elle), zij / zij (iel, krimpende “hij” en “zij” in het Frans), maar ook “xe / xem” of “ve / ver “Nieuwe voornaamwoorden die worden gebruikt door transgenders of niet-binaire mensen.

READ  De Xiaomi 14 belooft fotografische wonderen met een aanstaande release

Een woordvoerder van Facebook, dat eigenaar is van het populaire platform, zei: “Het delen van uw geweten is algemeen aanvaard door onze gebruikers, en met deze tool hopen we deze praktijk een beetje meer te standaardiseren.”

Hij voegde eraan toe: “We hebben een aantal voornaamwoorden beschikbaar en we staan ​​open voor opmerkingen van onze gemeenschap als we iets missen dat moet worden opgenomen.”

Het sociale netwerk gaf ook aan dat de keuze zich zal uitbreiden naar andere landen. In de Franse versie van de app is er een veld maar met alleen Engelse voornaamwoorden.

De niet-gouvernementele organisatie GLAAD, die in de media opkomt voor de rechten van mensen uit de LGBTQ-gemeenschap, heeft maandag haar eerste rapport uitgebracht over discriminatie van LGBT-mensen op sociale netwerken.

Volgens deze studie meldde 64% van de LGBTQ-gebruikers dat ze last hadden gehad van intimidatie of haatzaaiende uitlatingen op de grote platforms (Facebook, Instagram, YouTube, TikTok en Twitter).