Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door de toekomst van Intel werkt DOTA 2 zorgeloos

Door de toekomst van Intel werkt DOTA 2 zorgeloos

Intel’s Alder Lake-S werd als standaard gezien. DOTA 2 draait daar zonder het minste probleem.

Bron: Intel

Bron: Intel

Met de komst van de Apple M1-processors moet Intel zichzelf snel opnieuw uitvinden. Deze renovatie is al aan de gang en heet Alder Lake-S, een processor van de 12e generatie die veel veranderingen met zich meebrengt, zelfs in de architectuur. Dit neemt niet weg dat het erg effectief is in het spel.

Alder Lake-S, le futur d’Intel

Aangekondigd op CES 2021, wordt Alder Lake-S nu al gezien als de toekomst van Intel, maar ook als een mogelijk antwoord op de ARM-architecturen die we voornamelijk terugvinden op onze smartphones en tablets, maar ook op onze computers nu. En Apple’s acceptatie van deze architectuur zou de implementatie ervan op onze kantoormachines moeten versnellen.

Lake Alder heeft veel kenmerken. Het zal PCI Express 5.0 aanzienlijk introduceren en compatibel zijn met DDR5 RAM, maar het grootste verschil komt van de architectuur. Het heeft een groot 10nm-ontwerp, wat betekent dat het zowel prestatiegerichte kernen combineert, maar ook kernen die zijn ontworpen voor lichte taken en energiebesparing, waardoor het mogelijk wordt om de autonomie van de machines waarmee het is uitgerust, uit te breiden.

Meedogenloze CPU

Tot de komst van de Apple M1 was de ARM-architectuur niet goed te zien op de pc, omdat deze op veel punten ineffectief en beperkt was, vooral op het gebied van gaming-compatibiliteit. Apple heeft echter het tegendeel bewezen De iGPU kan concurreren met de GeForce GTX 1050 Ti en Radeon RX 560. Intel moet dus bewijzen dat het een antwoord kan bieden dat onafhankelijk en lichtgewicht kan zijn, maar in staat is om zware games en taken uit te voeren.

READ  Waarom is het stof van deze asteroïde zo speciaal voor NASA?

En op dit punt lijkt Alder Lake-S volledig capabel. De eerste chip-benchmark die op CapFrameX te zien is, laat zien dat Alder Lake-S daadwerkelijk DOTA 2 draait met een gemiddelde van 120 fps in het prototype-geval. Pas echter op, hij is niet de enige in deze prestatie, hij komt er mee een GeForce RTX 3080 GPU. Want ja, Alder Lake is geen volledig geïntegreerde SoC, maar een simpele CPU. Bovendien is de weergavekwaliteit van de game niet bepaald.

De officiële introductie van deze nieuwe CPU wordt eind dit jaar verwacht, rond november 2021.