Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zal HarmonyOS Android van andere fabrikanten vervangen? Huawei laat de deur openstaan

Vorige week kondigde ik een gerucht aan dat verschillende grote smartphonemerken Android verlaten ten gunste van HarmonyOS. Volgens een van de lekken hebben bedrijven als Oppo, Vivo of Xiaomi contact opgenomen met Huawei om hun besturingssysteem op een Android-account te implementeren. Zonder bevestiging liet Huawei de deur openstaan.

HarmonyOS 2.0

HarmonyOS 2.0 // Bron: Ars Technica

Verwacht op de Mate X2 of de MatePad Pro 2-tablet, zal HarmonyOS geen besturingssysteem zijn dat uitsluitend op Huawei-apparaten is ontwikkeld. Dit is echter niet de mening van A De uitval Zeker Weibo Wie vorige week liet doorschemeren dat verschillende smartphonefabrikanten van plan waren het Android-besturingssysteem te vervangen door het besturingssysteem van Huawei, ontdekte de site Overstag radar. De commentaren werden vervolgens bevestigd door de MyFixGuide-website, die zelfs een andere bron noemde.

Onder de geïnteresseerde merken hebben geruchten Oppo, Vivo, Xiaomi of Meizu aangekondigd. Een Chinees front ter ondersteuning van de grote haat tegen Amerikanen die bijna twee jaar geleden een systeem ontwikkelden waarmee ze op gelijke voet konden vechten met Android en andere iOS.

« Sommige fabrikanten van mobiele telefoons nemen ook contact op met Huawei en zijn van plan HarmonyOS aan te passen aan hun apparaten »Uitgelekte boeken. Maar geen enkele betrokken acteur reageerde destijds.

Huawei sluit de deelname niet uit

Huawei reageert uiteindelijk als eerste op de geruchten. Ter plekke TechRadar,De Chinese reus wees erop dat “HarmonyOS is beschikbaar voor alle smartphonefabrikantenEen manier is niet om te benadrukken, maar om de deur open te laten voor degenen die verleid willen worden … en voor andere potentiële kandidaten.

READ  Een gratis verrassingsupdate die je game-ervaring voor altijd zal veranderen! Klik om meer te leren!

Op deze manier positioneert Huawei zijn besturingssysteem als een echt alternatief voor Android en iOS en is het niet langer alleen een systeem voor zijn eigen winkel met producten. HarmonyOS kan dus worden aangeboden als alternatief voor andere fabrikanten die Android niet hoeven op te geven.

Maar het lijdt geen twijfel dat velen zullen wachten om de waarde van het besturingssysteem te zien op de eerste Huawei-apparaten die ermee zijn uitgerust voordat ze toegeven aan de sirenes. Inhoud (een beetje) viel eraf. Omdat de site het voor de eerste keer heeft beoordeeldArs Technica HarmonyOS bleek net als Android te zijn