Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Intel lanceert Tiger Lake H, zijn nieuwste generatie gaming-CPU en creatieve pc

Intel lanceert Tiger Lake H, zijn nieuwste generatie gaming-CPU en creatieve pc

Na “komeet” is hier de tweede “tijger” van Intel: vandaag heeft ’s werelds nummer 1 halfgeleiderbedrijf zijn klasse van krachtige draagbare CPU’s onthuld, Tiger Lake H. ses Tiger Lake U Voor ultrasnelle laptops, waarvan de TDP’s in grootte variëren van 12 tot 35 watt, brengt Intel hier zijn krachtigste chipset uit met een nominale TDP van 45 watt. Het type chip dat we zullen vinden in apparaten die zijn toegewijd aan games, creativiteit en arbeidsintensief zijn.

Willow Cove, 10 zeemijl

Deze nieuwe batch van 11e Generatie is dubbel zo belangrijk omdat deze nieuwe “Tiger Lake H” -modellen, net als het “Tiger Lake U” -segment, profiteren van twee belangrijke innovaties. Wat betreft de processorarchitectuur, ze ontvangen de nieuwe generatie “Core” van Willow Cove, die efficiënter is dan de vorige generatie. Aan de etskant leent het 14nm ++ -proces zich voor 10nm SuperFin.

De toevoeging van deze twee technologieën, architectuur en gravure, stelt Tiger Lake H in staat om tot 19% prestaties te claimen ten opzichte van de vorige generatie (in enkele missiemodus of Een onderwerp). En om een ​​recordfrequentieverhoging te bieden: tot 5 GHz in turbomodus op de kern.

Als we de beweringen van Intel kunnen geloven, is dat omdat Willow Cove-kernen plus 10nm-gravure de sleutel zijn tot de uitstekende prestaties van Tiger Lake U met behulp van minder warmteafvoerbeperkingen – de krachtigste nieuwe chipsets worden weergegeven op 65W – we kan zich de omvang van de winsten gemakkelijk voorstellen. Wie zou er meer uitstekende beet moeten geven Ryzen 5000 d’AMD.

Compleet platform

Zoals gebruikelijk bij Intel betekent de komst van een nieuwe processor eigenlijk de komst van een nieuw platform. Dit omvat ook het netwerksegment (Wi-Fi 6 en 6E), connectiviteit (Thunderbolt 4 als ieders standaard), of zelfs diepere technologische verbeteringen zoals PCI Express-toegang in versie 4.0. Een snelweg bestaande uit 20 communicatielijnen die de harde schijf en grafische kaart rechtstreeks met de processor verbinden. 24 PCI Express 3.0-lanes toegevoegd tussen de chipset en de rest van het platform (USB-aansluitingen, enz.).

READ  Microsoft zal de Internet Explorer-browser in juni 2022 (voor altijd) loskoppelen

Om het “gamer” -aspect van het platform te versterken, gebruikt het Wi-Fi-segment niet de populaire AX200-chip in Wi-Fi 6, maar een modernere versie voor gamers, de Killer AX1675 Wi-Fi 6E. Als de basis hetzelfde is, is de standaard een stap hoger (6E) en worden stuurprogramma’s aangepast om games voorrang te geven – herkenning van gespeelde titels, prioriteit voor latentie, enz.

Xe grafische chip … of ca.

Het andere argument voor succes Tiger Lake U mobiele ultra high-definition is het deel Xe graphics Geïntegreerd in een SoC, is het voor het eerst bestand tegen AMD’s Radeon Vega SoC’s. Maar het is anders voor het grafische deel van deze Tiger Lake H-serie: terwijl de krachtigste U-serie-chip 96 EU’s (uitvoeringseenheden) heeft, vinden we slechts een derde in deze chips, en toch is het CPU-gedeelte sterker.

Volgens Joaquim Allgstam, hoofd van het team dat verantwoordelijk is voor “enthousiaste” laptops bij Intel Het is een vermoedelijke keuze. Dit type processor is ontworpen om het chassis uit te rusten met een speciale grafische kaart. Dan zijn er de beperkingen van integratie, de krachtigere geïntegreerde GPU zou meer ruimte hebben ingenomen en meer hebben verbruikt. Met onze 32 EU’s hebben we genoeg kracht om veel dingen te versnellen, zoals het decoderen van multimedia. Uitgelegd aan 01net.com.

Met slechts 32 EU wordt het op de Xe-architectuur gebaseerde grafische gedeelte weer UHD genoemd. Dat benadrukt het naamgevingsprobleem. Van het grafische en podiumsegment.

Goed gebruik van namen …

Met hem Athena-project », Intel lanceerde uiteindelijk de platformnaam ‘EVO’. Dit maakt het mogelijk om op het eerste gezicht een zeer draagbaar apparaat te herkennen dat is uitgerust met alle nodige moderne technologieën – een krachtige grafische chip, Wi-Fi 6, ultrasnelle start, een batterij die een hele dag meegaat, enz. Maar dit geldt alleen voor Tiger Lake U en ultraportables.

READ  Een nieuwe golf van paniek bij de gigant over kunstmatige intelligentie

Tiger Lake H-chips zijn gericht op drie machineonderdelen of formaten: Benodigdheden, Om te spelen op 1080p, Magere enthousiastelingen Met een dunnere en geavanceerdere behuizing (1080p120- of 4K60p-games) en Hallo Liefhebbers Dat drijft 4K tot 120 fps. De zorg is niet het hebben van een platformnaam waarmee de consument zekerheid van kracht, onafhankelijkheid, enz. Zou kunnen garanderen. Intel zal profiteren van het ontwikkelen van een identiteit in deze nog steeds belangrijke sector. ” 40% van de verkochte machines in China Zoals uitgelegd door de heer Algstam.

Dit probleem met de naamgeving is ook van invloed op de grafische kaart Xe-technologie, maar geen Xe Hij stelt dat consumenten. Weet wat je moet kopen ” Met Tiger Lake H, zoals de heer Algstam ons uitlegde, antwoorden we dat we tijdens de conferentie een vraag moesten stellen over de aard van de GPU-“drive”. De klassieke “UHD” stelde dat Intel inderdaad een nogal slechte reputatie heeft.

Ook om de video te ontdekken:

Ook om de video te ontdekken:

Met Tiger Lake H kan Intel de 14nm ++ gravure en alle Skylake-erfenis achter zich laten. De introductie van 10nm, de Willow Cove-kern en de (kleine) Xe-chip plus kernplatformelementen (PCIe 4.0 en Wi-Fi 6E) geven hen op papier grondtoegang. Op specifieke plannen (Thunderbolt, pro-serie, enz.). Het enige dat overblijft is om de eerste monsters te bemachtigen om de werkelijke prestatieverbeteringen te meten …