Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Buzzing is de eerste beschikbare audiotrack van Mars

Rover Perseverance-selfie naast een kleine creativiteitshelikopter. – NASA UBI Ciba

  • De in Toulouse gebouwde microfoon in de Persevering Rover was in staat om het geluid van de scheppingsbladen voor een Mars-vliegtuig op te nemen.
  • Gezien de dichtheid van de lage atmosfeer van Mars hadden wetenschappers niet veel verwacht.

Dit geluid dat u zou moeten horen, is een “goudmijn” voor wetenschappers. Op 1 mei verscheen de microfoon van de Marsrover Bepaling Ze slaagde erin de messen van een kleine creativiteitshelikopter te vangen tijdens zijn vierde vlucht op de Rode Planeet. De opname werd vrijdag 9 mei aangekondigd door NASA en op
ToulouseVoor onderzoekers van het Higher Institute of Aeronautics and Space
(ISAE-SUPAERO) Wie de microfoon ontwikkelde onder leiding van Cnes, deze soundtrack is een “grote verrassing”. Vooral omdat het vliegtuig 80 meter van de rover verwijderd was toen deze vertrok.

“Tests uitgevoerd in simulaties van de atmosfeer van Mars om dit instrument te ontwerpen”, legt Naomi Murdoch uit, de onderzoeker die verantwoordelijk is voor data-analyse. De audio in ISAE-SUPAERO. De atmosfeer van Mars is erg schaars [équivalente à seulement 1 % de l’atmosphère terrestre]Verzwakt de geluidsoverdracht sterk. We moeten geluk hebben gehad dat we de helikopter op deze afstand hebben geregistreerd. ‘

Piano “mijn land”

Het geluk was er dus om deze achtergrondruis met een frequentie van 84 Hz te introduceren, wat volgens specialisten gelijk staat aan een “lage E” voor piano of menselijke bas, “nieuwe perspectieven voor het kennen van de atmosfeer van Mars.

De microfoon is gemonteerd op het Frans-Amerikaanse SuperCam-instrument, dat laserogen op scherven van Mars-rotsen werkt, waardoor ze beter te onderscheiden zijn. Dit “ruimteoor” werd voor het eerst aangezet een paar uur na zijn aanhoudende “landing” en het heeft ons al een eerste indruk gegeven van de turbulentie en winden die de Rode Planeet doen schudden.

READ  Wat vind je daar en hoe installeer je het op de iPhone?