Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kunnen we de terugtrekking rustig benaderen?

Tribunes, winkels en avondklok: de eerste fase van terugkeer naar het normale leven – 20 minuten

  • Het besmettingspercentage werd gedeeld door drie in Ile-de-France na anderhalve maand.
  • Reanimatiediensten in Ile-de-France hebben nog steeds een bezettingsgraad van meer dan 100%.
  • De evolutie van de variabelen baart gezondheidswerkers zorgen.

Dit is nieuw De terugtrekking lijkt op het weer : De situatie is duidelijk, maar het is onmogelijk om de dreigende wolken boven ons hoofd te verbergen. Terwijl de
Amfitheaters, musea, bioscopen of zelfs niet-essentiële winkels zijn heropend Woensdag, de avondklok uitgesteld tot 21.00 uur, is de epidemiologische situatie nog lang niet gestabiliseerd op het hele grondgebied. Dit is met name het geval
In Ile-de-France zijn alle indicatoren scherp gedaald De afgelopen weken blijft het echter op een hoog niveau en baart gezondheidswerkers zorgen. 20 minuten Maak een punt.

Een scherpe daling … maar nog steeds erg hoog

Na het bereiken van zijn hoogtepunt eind maart, noteerde de regio Parijs de afgelopen weken een scherpe daling inDe Covid-19-epidemie. Binnen anderhalve maand was de incidentie in drieën verdeeld, van 700 gevallen per 100.000 inwoners tot 220. Een cijfer dat sinds eind januari in de regio Parijs niet meer was opgetekend. Zelfs Seine-Saint-Denis, het departement waarvan het besmettingspercentage het hoogste in Frankrijk blijft, telt nu ongeveer 255 gevallen per 100.000 inwoners. Ruim onder de 400-drempel van de regering voor de heropeningsclausule.

Als deze cijfers waarschijnlijk enigszins worden onderschat vanwege de reeks feestdagen in mei – veel verzamelcentra zijn gesloten, wat automatisch leidt tot een afname van het aantal tests – wordt de neerwaartse trend bevestigd door een andere indicator, de mate van positiviteit die ongeveer 5,4% versus 12% vorige maand. Ook hier moeten we terug naar januari om zo’n tarief te vinden.

Als de situatie echter verbetert, is deze verre van “controlerend”. De incidentie in Ile-de-France ligt iets onder het maximale alarmpercentage van vorig jaar (250) en is veel hoger dan op 15 december, tijdens de tweede demontage. Op dat moment waren er 125 gevallen per 100.000 inwoners. De overheid acht de verspreiding van het virus echter buitengewoon belangrijk om stands of culturele locaties te heropenen …

Reanimatiediensten zijn nog steeds verzadigd

In de afgelopen weken is deze afname van de vervuiling merkbaar in ziekenhuizen in de regio Ile-de-France. In een maand tijd werd het gemiddelde aantal dagelijkse intensive care-opnames in drieën verdeeld, van meer dan 150 opnames medio april tot ongeveer 50 opnames vandaag. De bezettingsgraad van reanimatiediensten in de regio blijft echter op 110%: er verblijven momenteel bijna 1.300 coronaviruspatiënten. Dat zijn ongeveer 150 meer mensen dan op het hoogtepunt van de tweede golf.

Kan de heropening van deze plaatsen van socialisatie, in combinatie met de rechtstreekse terugkeer van middelbare en middelbare scholieren aan het begin van de maand, de achteruitgang vertragen? Het is echter de angst van veel gezondheidswerkers die zich herinneren dat het ziekenhuis sinds de herfstgolf nooit het normale niveau heeft kunnen vinden, oscillerend tussen “golven” en “hoog plateau”. Er is nog een grote ontwikkeling: Versnel de vaccinatiecampagne Een kwart van de inwoners van Ile-de-France heeft nu minstens één dosis gekregen – zullen ze deze zomer kunnen anticiperen op een vierde golf die ze vrezen?

Variabele angst

Daarnaast zijn er veel onzekerheden over de evolutie van deze epidemie, te beginnen met de ontwikkeling van verschillende varianten die de kaarten in een mum van tijd zouden kunnen herschikken. In Ile-de-France stegen de “Braziliaanse” en “Zuid-Afrikaanse” varianten, waartegen vaccins minder effectief lijken te zijn, in april van 4 naar 11%, maar bleken gedurende tien dagen relatief stabiel te zijn. De aandacht gaat ook uit naar de “Indiase” variant, die volgens sommige onderzoeken besmettelijker zal zijn dan de “Britse” variant.

Op 11 mei werden in de provincie 24 gevallen vastgesteld. In twee daarvan, in de Auvergne-Rhône-Alpes en Ile-de-France, is geen directe band met India tot stand gebracht. In het eerste geval zou er vervuiling hebben plaatsgevonden in Zwitserland en in het tweede geval op de werkplek. Kan heropening de verspreiding ervan versnellen? “De strijd om de varianten is niet verloren”, verklaarde Aurélien Rousseau, directeur van ARS Ile-de-France, onlangs in onze columns dat 90% van de PCR-tests nu wordt gescreend, waardoor isolatiemetingen worden gestimuleerd en massale controles worden georganiseerd.433

Betrokken

READ  Infectie staat gelijk aan een jaar veroudering voor de hersenen