Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitval van de Ariane 5 kan de lancering van de James Webb Space Telescope vertragen

Hoewel we dachten dat de tijdlijn van het James Webb Space Observatory was bevroren en op 31 oktober zou worden gelanceerd, is de Ariane 5-draagraket misschien niet klaar op die datum! Dit komt door afwijkingen die zijn opgetreden tijdens de vorige twee missies die Arianespace dwongen vluchten op te schorten.

Tijdens de lancering van februari en augustus 2020 zijn de caps Ariane 5 draagraket Nominaal niet gescheiden, waardoor Trillingen Boven de toegestane limieten. Als deze fout is zonder afzetten Op satellieten die in een baan om de aarde worden ingezet, nemen ArianeGroup, Ruag (die de stroomlijnkappen bouwt) en Arianespace dit probleem zeer serieus. Sinds de laatste lancering is de Ariane 5 tijdens de onderzoeken op de grond vastgevroren. Tot dusver is de datum van de terugvlucht niet bekendgemaakt. Arianespace weigerde een schema te geven voor de volgende lanceringen van de Ariane 5, maar gaf aan dat er twee vluchten waren gepland voordat de raket werd gelanceerd.Ruimtelijke observatie door James Webb (JWST).

In afwachting van de vrijlating van James-Webb, is dit “probleem” duidelijk een bron van zorg en behoort het tot het werk dat bij Ruag wordt gedaan om deze problemen te begrijpen en op te lossen. AfwijkingenIn dit artikel evalueren we ook de effecten die abnormaal hoge trillingen kunnen hebben op de prachtige mechanismen van het ruimteobservatorium en toekomstige missies. U moet weten dat vanwege de grootte van de Spiegel Standaard voor de JWST (6.5m), deze laatste kan niet uit één stuk worden gebouwd omdat er geen draagraket in dienst is die zo’n grote spiegel kan vasthouden. Daarom werd besloten om een ​​inklapbare spiegel in drie delen te ontwerpen die zou worden ingezet zodra de telescoop de ruimte bereikte! Overmatige trillingen kunnen het zaagmechanisme beschadigen of zelfs uitschakelen.

READ  Toulouse: Parc Clinic wordt bejaardentehuis

JWST is niet langer een paar weken of maanden te laat

Het ziet er dus naar uit dat de lanceringsdatum van 31 oktober moeilijk te houden zal zijn en dat we een extra vertraging kunnen verwachten, misschien van een paar weken tot een paar maanden.

In tegenstelling tot planetaire missies, zoals de missies naar Mars, is het niet nodig om een ​​JWST te lanceren in een Venster Een schietpartij die maar een paar dagen of weken per jaar opengaat (bijvoorbeeld elke 26 maanden in maart). Om het ruimteobservatorium in de richting van zijn positie te lanceren, op Lagrange Point nr. 2, 1,5 miljoen kilometer van de aarde, heeft ArianeSpace bijna dagelijkse lanceringsmogelijkheden. Het ontbreken van een datum van 31 oktober is dus geen probleem voor het programma, vooral omdat het bijna 15 jaar achterliep op het oorspronkelijke schema – de lancering van JWST was gepland in 2007 – we lopen slechts een paar weken en maanden achter.

De huidige situatie is ironisch omdat Ariane 5 voor veel JWST-ontwikkeling werd beschouwd als het minst risicovolle aspect van het programma, dat bijna $ 10 miljard kostte.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?